Gaming computer til CS:GO

Få det hele samlet et sted! Vi har samlet alle computere fra nogle af Danmarks mest kendte forhandlere og giver dig svaret på, hvor meget FPS du får for pengene.

Ved du ikke hvor god en computer til CS GO du skal have? Guiden her sammenligner alle computere fra nogle af Danmarks mest kendte forhandlere. Den giver dig et overblik over, hvad du kan få for dit budget. Du får svaret på, hvor meget FPS du får for pengene. Få det hele samlet et sted! Vi har også lavet en guide til andre ting, som du skal overveje, når du skal købe en gaming pc.

Kort fortalt er FPS (frames per second) vigtigt, fordi højere frames giver et mere nøjagtigt billede, hvor det er nemmere at ramme modstanderen.

Bemærk, at alle vores FPS-målinger er lavet på højeste indstillinger og er vejledende. Processoren (CPU’en) er det vigtigste i en computer, der skal kunne spille CS:GO. Grafikkort, som de fleste computere kommer med, bliver ikke brugt særlig meget i spillet. Men vil du spille andre spil, vil du blive glad for et grafikkort.

Counter-Strike: Global Offensive, også kaldet CS:GO, er et af verdens mest populære e-sports spil. CS:GO er snart seks år gammelt, men har i gennemsnit over 700.000 spillere fra hele verdenen online hele tiden. De dygtigste spillere kan tjene millioner af kroner i præmiegevinster. Vi danskere er stærkt repræsenterede, blandt andet i form af Heroic, North og Astralis, som du sikkert har hørt om.

Budget computer til max. 6.000 kr.

En god CPU er det vigtigste til CS:GO. CPU’er er meget billigere end grafikkort, så du får en rigtig god CS:GO PC til 6000 kr.

I denne kategori kan du sagtens finde en computer med en Intel Core i5-10400F eller AMD Ryzen 5 3600. Samtidig vil du ofte kunne få et GTX 1650 4GB grafikkort med i pakken. Hvis din skærm er 1920×1080 (1080p), vil du have en FPS på 200+ Hvis din skærm er 2560×1440 (1440p), vil du have en FPS på 170+ Hvis din skærm er 3840x 2160 (4K), vil du have en FPS på 150+

OBS! Ovenstående estimater er lavt sat, så du vil nok opleve en bedre performance.

Kategorien af computere vil nemt kunne spille CS:GO, selvom du spiller på en 1440p skærm. Bemærk, det er på højeste indstillinger, så vil du have højere FPS, kan du skrue ned andre steder.

Computer til CS:GO for 6.000 til 8.000 kr.

De fleste, der køber en gaming PC, ender i denne kategori. Det er et super godt prispunkt, hvor du får rigtig meget smæk for skillingen. Sammenlignet med den tidligere kategori til max 6000 får du et bedre grafikkort med. Computerne benytter de samme CPU’er. Derfor giver det ikke en forskel i performance for CS:GO, fordi spillet bruger CPU, men det vil gøre din computer mere alsidig.

Computer til CS:GO budget fra 8.000 til 10.000 kr.

Kategorien er den rigtige for dig, der ønsker en rigtig høj FPS i 1080p eller vil spille med høj FPS i CS:GO på en 1440p skærm eller mere. Hos forhandlerne kan du selv vælge, hvad du gerne vil have i din PC. Så ved dette budget bør du gå efter en i7 10700F. Det giver omkring 10-20% bedre performance i CS:GO, men koster til gengæld også ca. 1000 kr. mere end i5’eren.

Med en skærm på 1920×1080 (1080p) vil FPS ca. være 250+ Med en skærm på 1920×1080 (1040p) vil FPS ca. være 210+

Hvad spiller de professionelle med?

Mange kigger ofte efter, hvad de professionelle bruger af pc til CS:GO. Men som i alle andre sportsgrene benytter de, hvad de får sponsoreret. Deres computere vil ofte være rigtigt gode og rigtigt dyre. I mange år har Astralis, som er en af de mest vindende CS:GO hold nogensinde, benyttet Sharkgamings PC’ere, som du også kan finde ovenfor. Det er dog svært at finde ud af, om de stadig sponsorerer Astralis.

Sharkgaming sponsorerer i øvrigt også North, som er et andet stort dansk hold i e-sport.

Er en god computer vigtig til Counter-Strike?

Det korte svar er ja! Jo højere FPS, du kan få i CS:GO med en god gaming pc, jo bedre vilkår har du for at præstere godt. Det er ligesom i cykelsport, hvor en lettere cykel kommer nemmere fremad. Det kræver dog stadig, at der er en der træder i pedalerne, og det samme gælder for CS:GO. Hovedparten kommer af, hvor dygtig personen bag skærmen er, men det rette udstyr gør det en lille smule nemmere.

Danmark har mange professionelle CS:GO-spillere

Danmark har naturligt talent for at spille Counter-Strike. For det første er det et rigtig populært spil blandt almindelige unge i Danmark. For det andet har vi en kultur, hvor mange unge spillere bliver professionelle.

Danmark topper listen over mest indtjening i CS:GO. Det skyldes blandt andet Astralis, som har vundet rigtigt mange turneringer.

I 2017 var 10% af alle professionelle CS:GO spillere danske, hvilket er imponerende for et lille land som vores. Det betyder også, at vi er det land i verden med flest professionelle spillere pr. en million indbyggere.

Kilder

https://steamcharts.com/app/730

https://www.youtube.com/watch?v=N4xshJrnvPA