Gaming computer til Fortnite

Skal du bruge en ny gamer pc til Fortnite? Vi har samlet computere fra mange af de kendte forhandlere, så du kan finde den bedste computer i forskellige prisgrupper til Fortnite.

Fortnite er et af verdens største spil med over 350 millioner spillere (2020). Det er også det mest streamede spil på Twitch i 2020. I denne guide har vi opdelt computerne efter budget. Fortnite kræver heldigvis ikke så meget at spille. Derfor kan du sagtens komme i gang med en af de billige computere på markedet.  

Fortnite er et spil, hvor du kæmper med 100 spillere, og den sidste person, der står, vinder. Der er to versioner af spillet – Fortnite: Save the World og Fortnite: Battle Royale. Målet med Fortnite er at være den sidste person, der står. Du kan gøre dette ved at eliminere andre spillere, overleve dem eller blot holde dig i live indtil slutningen af spillet.

For at eliminere andre spillere, skal du finde dem og dræbe dem, ellers vil de dræbe dig. For at overleve andre spillere i Fortnite, skal du finde et sted, hvor de ikke kan nå dig, og så blive der indtil slutningen af spillet. For at forblive i live i Fortnite er det bedst ikke at engagere nogen fjender, fordi de vil højst sandsynligt dræbe dig, hvis de ser dig først.

Bemærk, at alle vores FPS-estimater er vejledende og målt på epic (de højeste settings). Du vil sagtens kunne justere lidt ned på dine settings og få en højere FPS, end den vi regner med.

De officielle krav til Fortnite er i5 2.8 GHz, GTX 660 og Windows 7/10 64-bit. Det må være absolut minimumskrav, for det vil give en dårlig oplevelse på Epic.

Hvis du allerede har købt eller kun har budget til en entry gaming computer med et GTX 1650S, kan du godt tweake indstillingerne i Fortnite til at have 60+ FPS ved 1440p. Men hvis du spiller det på ”Epic”, vil du stadig have omkring 50-60 FPS ved 1080p. Vil du spille med over 60 FPS på Epic, skal du investere i en middel gaming computer til 6-7.500 kr. Hvis du er en af dem, der har en 4K skærm, og gerne vil udnytte den til Fortnite, skal du minimum have et RTX 3070 og en dertil passende CPU. Det kan lynhurtigt blive en meget dyr fornøjelse.

Herunder kommer vi med 4 bud til hver budgetkategori. Hvis du vil se flere muligheder, så kan du bruge vores Gaming PC finder, hvor vi viser alle gaming pc’er til diverse spil.

Fortnite pc til max. 6.000 kr.

En gaming computer til max 6.000 kr. vil ofte have et GTX 1650/1660 grafikkort og en udmærket 10. generation Intel processor eller en super fin AMD-processor. Her får du en god budget gamer computer til Fortnite, så du ikke er nødt til at sprænge banken.

En computer i prisklassen vil ca. give dig en FPS på 80/90+ på epic settings i Fortnite ved en skærm, der har 1080p.

Fortnite gaming pc til max. 8.000 kr.

Hvis du har en 1440p skærm eller vil have en rigtig høj FPS, anbefaler vi en computer i denne kategori. For de fleste Fortnite spillere vil kategorien passe bedst på budget og performance. Du får en super god performance på 1080p på epic settings (100 FPS), og på en skærm med 1440p vil du kunne ligge på 60+ på epic settings.

Fortnite gaming pc til 8000+ kr.

Denne kategori er til dig, der vil have den absolut bedste performance i Fortnite. Før du køber en computer i kategorien, skal du minimum spille på 1440p, ellers kan det ikke betale sig. Langt de fleste vil kunne nøjes med en computer til max. 8.000 kr.

Fornite minimum system requirements

Fortnite er heldigvis ikke et spil, der kræver ret meget af din computer. Men når du spiller shooter-spil er høj FPS og god grafik altid en fordel. Derfor kan det godt betale sig at bruge lidt flere penge. Som minimum bør du gå efter de billige computere her på siden. Hvis din computer kun lige lever op til minimumskravene for Fortnite, vil du heller ikke senere kunne spille mere krævende spil. Oplever du til gengæld at Fortnite hakker, så skal du enten sammenligne kravene herunder eller se hvor hurtigt dit internet er. Den ene kan ikke opveje for den anden.

Producenten Epic Games oplyser følgende minimumskrav til Fortnite:

Grafikkort: Intel HD 4000

Processor: I3-3225

Ram: 4 GB

Noter: I grove træk betyder kravene, at så længe du har et grafikkort enten fra AMD eller Intel, så er det fint til minimum settings.

Fortnite recommended system requirements

Spillet kan køre på minimumskravene, men Epic Games anbefaler alligevel følgende:

Grafikkort: GTX 660 eller AMD HD 7870.

Processor: I5-7300U

Ram: 8 GB

Noter: Ovenstående er 8 år gamle grafikkort, så hvis du blot har et grafikkort fra enten AMD eller Nvidia i din computer, lever du op til det anbefalede systemkrav. I øvrigt anbefaler Epic games også, at du har en SSD i din gamer PC, da det vil give dig en meget bedre spilleoplevelse. Kilde: https://www.epicgames.com/help/th/fortnite-c75/technical-support-c118/what-are-the-system-requirements-for-fortnite-on-pc-and-mac-a3332

Fortnite performance mode

I december 2020 udgav Epic games deres Fortnite performance mode, som styrker din FPS, hvis du spiller på en gammel PC. Det betyder, at der stadig er håb, hvis din gaming PC har outdated hardware.

De 2 hardwareeksempler, man kan læse om på Epic Games’ hjemmeside, øger FPS’en fra 24 FPS til 61 FPS og fra 18 FPS til 45 FPS .

Dog skal det noteres, at det er på en 720p skærm. De fleste vil i dag have en skærm med 1920×1080 pixel.

Kilde: https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/news/fortnite-performance-mode-boosts-pc-fps

Der er altså stadig håb, hvis du har en gammel computer, der lagger i Fortnite. Men det er ofte frustrerende at spille et shooter spil med en lav FPS. Fortnite performance mode er en rigtig god start, men det bedste vil altid være at opgradere eller købe en ny gamer pc, som kan køre bedre grafik og højere FPS. Så er sandsynligheden for, at du rammer modstanderen, bare en lille smule højere.

Gaming computere til Fortnite samlet et sted

Vi håber, du kan bruge denne guide. Vi har samlet gaming computere fra mange forhandlere et sted, så du kan danne dig et overblik hurtigt. Der er ofte en stor forskel på prisen på gaming computere, så det kan altid anbefales at sammenligne. Inden du investerer i din nye PC er det også værd at tænke over, at Fortnite kun er ét spil ud af mange flere. Hvis du pludselig får lyst til at spille et nyt spil, ville det være ærgerligt, hvis din gamer PC sætter begrænsninger for dig. Har du brug for mere hjælp så kan du spørge inde i vores facebook gruppe, hvor vores medlemmer er rigtige gode til at hjælpe hinanden. Du finder vores facebook gruppe her: Computer (hardware) debat og hjælp