Gaming computer til VALORANT

Vi har samlet en liste af computere fra forskellige forhandlere. De er opdelt efter budget, så du kan se, hvor meget FPS du kan få for dine penge.

Vil du spille VALORANT på en god gaming computer? Her har vi sammenlignet computere fra nogle af Danmarks mest kendte forhandlere. På den måde kan du få et overblik over, hvad dit budget rækker til.

VALORANT-producenten Riot Games har sat systemkravene lavt, så mange har mulighed for at spille med på serverne. Har du 100GB plads til at installere spillet, kan du afvikle det på et ældre grafikkort som Intel HD 3000. Dog kun med 30 FPS.

Derfor kan det godt betale sig at investere lidt ekstra, så du får en god spiloplevelse. Når du spiller med høj FPS, får du nemlig et mere nøjagtigt billede og lettere ved at ramme modstanderen. Hvis du gerne vil spille andre og mere krævende spil, vil du også blive glad for en hurtigere computer. I guiden kan du se, hvor meget FPS du kan få i de forskellige prisklasser.

VALORANT udkom i juni 2020, og seneste udgave er Akt 2 fra marts 2021. Det er gratis at spille. Spillet er både taktisk og tempofyldt. Du vinder det med hurtighed, præcision og opmærksomhed. Spillet kan på nogle punkter sammenlignes med Counter-Strike. To hold med hver fem spillere kæmper mod hinanden i op til 25 runder. Angriberne skal plante og sprænge deres spike eller dræbe forsvarerne. Forsvarerne skal forhindre dem i det.

Trods lighederne er VALORANT ikke en kopi af CS. Hver spiller styrer nemlig en agent med særlige evner (abilities), som kan bruges på forskellige måder. De mest almindelige evner svarer til granaterne i CS, men der er langt større variationer i agenternes evner. Nogle agenter kan endda bruge deres evner til at se modstanderne, selvom de befinder sig helt andre steder på mappet.

Inden hver runde skal spillerne vælge både våben, agent og evner, hvilket giver en stor variation i spillet.

I juni 2021 var der i gennemsnit over 14 millioner aktive spillere verden over, og spillet bliver mere og mere populært blandt danske spillere. Riot Games satser også på den professionelle e-sport. VALORANT Champions Tour har store pengepræmier, og organisationer som Fnatic, FPX og Liquid deltager med professionelle hold.

Herunder kommer vi med 4 bud til hver budgetkategori. Hvis du vil se flere muligheder, så kan du bruge vores Gaming PC finder, hvor vi viser alle gamer computere til diverse spil.

Gaming computer til VALORANT under 6.000 kr.

VALORANT kører fint på mindre kraftige computere. Computerne i denne kategori er det rigtige valg for dig, der vil have en god spiloplevelse uden at bruge en formue. Her kan du lige nu (august 2021) få en computer med 8GB ram og Intel Core i3 10.g eller i5 CPU.

Du kan også få en SSD på 512GB og et Asus GeForce GTX 1650 4GB med i købet. Det er en computer, som er væsentligt kraftigere end de anbefalede mindstekrav til spillet. I en skærmopløsning på 1080p vil du spillet VALORANT med en FPS på omkring 160, men i 4K vil FPS ikke være meget over 60.

Gaming computer til VALORANT fra 6.000 til 10.000 kr.

Hvis du gerne vil spille VALORANT på samme niveau som i e-sporten med en god skærm og en høj FPS, så vil denne kategori give dig meget for pengene. Her får du bedre grafikkort som fx Nvidia GeForce RTX 3060 8GB. AMD Ryzen 5 3600 eller en Intel Core i5 11400H vil være den typiske CPU, og computeren vil have 16GB ram og 1TB SSD. Med dette setup vil du kunne spille VALORANT i 4K med 200 FPS selv på de bedste settings i spillet. I kategorien får du en computer, som også er velegnet til de mere krævende spiltitler.

Gaming computer til VALORANT fra 10.000 kr.

Hvis du vil have den bedste oplevelse, skal du op i denne kategori. Her kan du spille på højeste FPS og bruge de højeste, knivskarpe skærmopløsninger. Kategorien er til dig, der gerne vil have udstyr på professionelt niveau. Her vil du ofte kunne få en CPU som Intel Core i7-10700F, 16GB ram og 1TB SSD. Computeren vil typisk komme med Nvidia GeForce RTX 3070 8GB grafikkort, som er ca. 30% kraftigere end RTX 3060. Du vil altså let kunne spille VALORANT i 4K med 200+ FPS.

Systemkrav til VALORANT

Riot Games har sat minimumskravene til dit system meget lavt. Har du en Intel i3 730M CPU, 4GB ram og et Intel HD 3000 grafikkort, kan du spille med 30 FPS. Du kan altså bruge en computer, der er nogle år gammel.

Riot anbefaler dog, at du mindst har Intel Core i3 4150, Nvidia GT 730 og 8GB ram. Så vil du nemlig kunne spille med 60 FPS.

Vil du have den optimale spiloplevelse, skal du ifølge Riot spille 144+ FPS med Intel Core i5 4460, Nvidia GTX 1050 Ti og 8GB.

Med de fleste konfigurationer kan du spille med højere FPS, hvis du skruer ned på spillets andre indstillinger.

Du skal have mindst 100GB ledig plads på din harddisk til at installere spillet.

Hvor gammel skal man være for at spille VALORANT?

For at kunne spille VALORANT skal man som minimum være 16 år gammel. Hvis man er under, så kan man ikke downloade spillet igennem éns Riot Games bruger.