Gamer PC finder

Det er svært at vælge den rigtige gaming PC, derfor har vi udviklet et værktøj der gør det meget nemmere. Med få klik, finder vi den computer der passer bedst til dig blandt alle vores forhandlere.

Om gaming PC-værktøjet

Det er svært at vælge den rigtige gaming PC. Derfor har vi udviklet et værktøj, som gør det nemt. Med få klik søger du blandt alle vores forhandlere, så du kan finde den computer, der passer bedst til dig.

 1. Du begynder ved at indtaste dit budget.
 2. Så vælger du din skærmopløsning og den type spil, du spiller.

At finde den rigtige gaming PC

Det er svært at finde den rigtige gaming PC. Der er mange overvejelser, der skal gøres og klarlægges, før du går i gang med at lede efter en ny PC. Som det første bør du overveje, hvad du skal bruge computeren til.

 • Vil du spille et enkelt spil eller mange forskellige?
 • Hvilke spil skal du spille? Hvad kræver spillene af computeren?
 • Skal din computer også spille nye krævende spil i fremtiden?
 • Skal computeren bruges til andet? Som f.eks. streaming, video rendering eller tunge programmer i forbindelse med skole eller arbejde?

Spørgsmålene kan give dig et klart billede af dine behov. Det vil gøre det lettere for dig at vælge den helt rigtige computer.

Kort opsummering:

 • Start med et budget, inden du går i gang med at kigge.
 • Pris og kvalitet hænger ofte ikke sammen.
 • Grafikkort er en af de vigtigste dele i en gaming PC. Du får mest værdi, hvis du køber en computer med et mid-range grafikkort i de nye serier som f.eks. RTX 2060 Super.
 • Find ud af, hvad der er "nice to have" og "need to have". Du kan spørge på Facebook, eller søge efter FPS videoer på YouTube og Google. Du kan også finde vores guide her, som fortæller dig, hvad de forskellige computerspil kræver.

Hvad er dit budget?

Du bør fastlægge et budget, der er realistisk for dig. Gaming computere varierer meget i pris. Det er desværre også en branche, hvor pris og kvalitet ikke altid hænger sammen. Billige computere kan fås ned til 4.000 kr., mens de dyre hurtigt ender omkring 15.000 kr.

Hvis dit budget ikke er så stort, så kan du ofte komme rigtig langt ved at gå på kompromis med grafikkortet. De fleste ville kunne finde den rigtige computer med et budget på 6.000-10.000 kr.

Hvad er det nødvendige hardware for dig?

Når du køber en gamer PC, er nogle ting "need to have", andre er "nice to have". Hvordan finder du så ud af, hvad der er nødvendigt for din computer?

Som du måske allerede har gættet, kommer det an på, hvilket spil du vil spille. Hvis du kun spiller ældre spil eller esportstitler, så behøver du ikke så meget. Spiller du titler som Overwatch, League of Legends eller Counter-Strike, kan du nøjes med et GTX 1660 6GB grafikkort. Har du en lille smule rum i budgettet, så kan du fremtidssikre din computer lidt ved at opgradere til RTX 2070 Super. I computere med de to grafikkort vil der næsten altid høre en god CPU med.

Det sværeste ved at købe en gaming PC er at finde ud af, hvad du skal bruge. I eksemplet ovenfor er du allerede kommet rigtig langt. Så er spørgsmålet blot, hvor langt dit budget rækker. Du bør overveje, om du vil investere lidt flere penge i at fremtidssikre din computer, eller om du går efter en løsning, der blot opfylder dine behov lige nu.

Du får mest værdi for pengene, hvis du køber et grafikkort i midten af den nyeste serie. Her i 2020 kan det f.eks. være et RX 5600-XT eller et RTX 2070.

 • Hvis du køber et billigere grafikkort, får du problemer med mere krævende spil.
 • Hvis du køber et dyrere grafikkort, ender du ofte med at betale for mange penge, i forhold til hvor godt kortet er.

De næste par skridt er at finde ud af, hvad du skal bruge i din computer. Derefter skal du undersøge, hvor du får den bedste computer til dit behov, til den billigste pris.

Hvordan finder du ud af hvad du skal bruge?

Først skal du finde ud af, hvilken skærm du har eller gerne vil have. Jo flere pixels din skærm har, desto mere kræver det af din computer. Omvendt bør du ikke købe en dyr computer, hvis du bare har en billig skærm.

Så skal du undersøge kravene for de computerspil, du gerne vil spille. Der er næsten altid nogen, som har spurgt om det samme et sted på nettet. Derfor er det nemt at finde frem til, hvad de forskellige spil kræver. Her er et par steder, der er gode at starte:

 1. Spørg på Facebook i denne gruppe: Computer (hardware) debat og hjælp
 2. Se vores Computerspils guide til kravene i de forskellige computerspil.
 3. Søg ”FPS benchmark spilnavn” på YouTube.
 4. Søg efter ”hvilket grafikkort til spilnavn" på Google.
 5. Benyt vores tool her på siden til at se, hvad der er tilgængeligt for dit budget.

Hvordan finder jeg den bedste pris på min gaming PC?

Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen inden for gaming-verdenen. Forhandlerne har oftest flere typer computere. Nogle af dem tjener de mange penge på, andre sælger de rigtig billigt. Lad os tage et eksempel:

Når du går ind på vores Stationær computer kategori og søger efter en computer med et RTX 2070 SUPER, kan du se at de billigste computere, kan købes for omkring halvdelen af hvad de dyreste koster. Der er selvfølgelig andre dele i en computer end et grafikkort, men de bør ikke udgøre en forskel på omkring 10.000 kr. som er tilfældet her.

Vi håber vores guide hjalp dig i dine overvejelser. Har du flere spørgsmål? Prøv i vores Facebook gruppe, hvor mange andre gerne vil hjælpe dig videre.