Gaming PC finder

Det er svært at vælge den rigtige gaming PC, derfor har vi udviklet et værktøj der gør det meget nemmere. Med få klik, finder vi den computer der passer bedst til dig blandt alle vores forhandlere.Prøv toolet eller læs hele vores guide til køb af gaming computer længere nede

Om Gaming PC Finder - Værktøj til at finde din næste gaming computer

Det er svært at vælge den rigtige gaming PC. Derfor har vi udviklet et værktøj, som gør det nemt. Med få klik søger du blandt alle vores forhandlere, så du kan finde den computer, der passer bedst til dig. Hos Compware er vi klar til at hjælpe dig, så du får købt den computer, som passer til dine gaming behov.

 1. Indtaste dit budget.
 2. Vælg du din skærmopløsning og den type spil, du spiller.

Tl;DR

Det er vigtigt at lægge et budget, inden du køber din nye computer. Du kan altid købe mere udstyr og bedre computere. Under hver kategori har vi skrevet, hvad du kan forvente af en computer i prisklassen. Der er tre typer computere: standardiserede fra store brands, konfigurerbare fra gaming forhandlere samt computere af ”eget brand” fra især større kæder og webshops. Vi anbefaler altid, at du vælger enten konfigurerbar eller butikkens eget brand. Valget af gaming pc afhænger af dine spil og din skærm. En 2560 x 1440 skærm kræver fx mere end en 1920 x 1080. Vi anbefaler, at du starter med at kigge i prisklassen 6.000 - 10.000 kr. Her får du nemlig den bedste gaming oplevelse for dine penge. Går du under prisklassen, kan du ende med et grafikkort, der sætter for mange begrænsninger. Går du over prisklassen, vil du ikke få lige så meget for pengene.

Brug vores værktøj til at finde den rigtige gamer pc

Dette tool er til dig, der gerne vil købe en færdigsamlet gaming computer, men er i tvivl om hvilken computer du skal vælge. Du skal kende dit budget og tage stilling til den type gaming computer, du vil have. Det er svært at finde den rigtige gaming PC. Der er mange overvejelser, der skal gøres og klarlægges, før du går i gang med at lede efter en ny PC. Som det første bør du overveje, hvad du skal bruge computeren til.

 • Vil du spille et enkelt spil eller mange forskellige?
 • Hvilke spil skal du spille? Hvad kræver spillene af computeren?
 • Skal din computer også spille nye krævende spil i fremtiden?
 • Skal computeren bruges til andet? Som f.eks. streaming, video rendering eller tunge programmer i forbindelse med skole eller arbejde?

Spørgsmålene kan give dig et klart billede af dine behov. Det vil gøre det lettere for dig at vælge den helt rigtige computer.

En ny gaming computer kan koste alt mellem 4.000 og 20.000 kr. Det er mange penge. Men der kan heldigvis være mange penge at spare, hvis du undersøger markedet grundigt. I skrivende stund bliver den samme computer (MSI AEGIS) solgt for 9.908 kr. det ene sted og 13.683 kr. det andet sted. Du er også nødt til at se på computerens ydeevne. Du kan nemlig få en computer, der kan det samme for 8.000 kr. Det vil sige, at du yderligere sparer ca. 2.000 kr.

Vi har lavet fem kategorier, hvor vi har tydeliggjort, hvad der skal være i din færdigsamlede stationære gamer computer, før den er et godt køb. Går du f.eks. efter kategorien middel gaming computer med et budget på 6.000-7.500 kr., skal du minimum have et GTX 1660 6 GB, GTX 1650S eller RX 580, samt i5-10xxx eller en Ryzen 5 3600. Det er muligt også at få 16GB ram med i den prisklasse. Under hver kategori ser vi på hvilke spil, som computeren er velegnet til. Vi giver dig også en anbefaling til det grafikkort, du bør satse på.

 • Billig gaming computer budget: 4.000 - 6.000 kr.
 • Middel gaming computer budget: 6.000 - 7.500 kr.
 • God gaming computer budget: 7.500 - 9.000 kr.
 • Meget god gaming computer budget: 9.000 - 11.000 kr.
 • Fremragende gaming computer budget: 11.000 - 14.000 kr.
 • Den bedste gaming computer budget: 14.000+.

Hvis du ikke ved særlig meget om gaming computere, vil vi anbefale, at du læser hele artiklen herunder. Den giver dig et godt indblik i forskellen på standard, konfigurerbar og ”eget brand” computer. Den fortæller også, hvad du kan forvente af computere i de forskellige prisklasser.

Tænk på dit budget, før du køber en gamer PC

Der er en del forskelle på en gaming PC og en ”normal” computer til f.eks. skole- eller kontorbrug. Gaming computeren har flere ram, en bedre processor og et grafikkort. Den har også et lidt bedre bundkort for at få det bedste ud af komponenterne.

Før du går ud for at købe en gaming computer, skal du gøre to ting. Du skal lægge et budget, som du er parat til at bruge. Derefter skal du undersøge, hvordan du får mest for dine penge. Hvis du f.eks. primært bruger spil, der ikke kræver ret meget af computeren, så er det dumt at købe en dyr computer.

De færreste e-sportstitler kræver ret meget af din gaming pc. Så spiller du den type spil, kan du med fordel købe en billig computer. Det betyder i praksis, at du kommer til at gå på kompromis med grafikkortet, som er den dyreste komponent i computeren.

Du skal også tænke over, om du vil fremtidssikre din computer. Altså købe en computer, der kan mere, end du har brug for lige nu. Måske fordi du regner med at prøve nye spil i fremtiden. Fordelen er, at du har flere muligheder og ikke skal ud at opgradere din computer allerede om et par år. Ulempen er, at hardware udvikler sig meget hurtigt. Derfor vil det være meget billigere at købe dig til den samme performance, hvis du venter.

Uden at kende dit behov til fulde, vil vores anbefaling i de fleste tilfælde være, at du ikke køber en helt billig computer, men har et budget på mellem 6.000-10.000 kr. Det kan virke som mange penge, og det er det også. Men sat i forhold til de mange timer, du bruger computeren, er det vigtigt, at den fungerer til dit behov.

Der findes tre typer gamer computere:

Der findes tre overordnede typer af gaming computere på markedet. Så inden vi giver dig gode råd og inspiration til dit computerkøb, vil vi kort forklare forskellene.

 • Standardiserede computere er gaming computere fra de store brands som f.eks. ASUS, Lenovo, MSI og Acer. Her har du begrænset mulighed for at sammensætte computeren selv.
 • Konfigurerbare computere kommer fra gaming-forhandlere som Sharkgaming, der selv samler deres computere af dele fra de større brands. Her kan du få stor indflydelse på computerens sammensætning.
 • Den tredje type computer samles og sælges hos kæder eller store webshops som Wupti. Dem kan vi kalde for eget brand computere. Her har du også begrænset mulighed for selv at sammensætte din computer.

Ovenstående vidste du måske godt, men det har indflydelse på både prisen og dine muligheder for at give din computer de komponenter, som du gerne vil have. Det kan også have betydning i forhold til reparationer af computeren.

En standardiseret computer fra f.eks. ASUS bliver samlet på en fabrik og dernæst sendt ud til forhandlerne. Derfor skal to led tjene penge på computeren. Sådan er det ikke med de to andre typer. Konfigurerbare og eget brand computere bliver i reglen samlet hos forhandleren selv. Derfor skal kun ét enkelt led tjene penge, og computeren vil derfor ofte være billigere.

Vælger du en standardiseret computer fra et stort brand eller én fra eget brand, får du færre muligheder for at bygge computeren efter dine egne behov og ønsker. Det er kun muligt med konfigurerbare computere. Der er mange forskellige behov. Nogle vil gerne have en stor SSD i deres computer. Nogle foretrækker en blanding af både SSD og HDD. Andre vil gerne have et andet kabinet til deres computer eller have lys inde i den osv. Der er mange forskellige meninger omkring, hvad der skal være i en computer. Derfor er konfigurerbare computere fra Sharkgaming blevet så populære.

Den tredje og sidste ting er RMA. Det betyder på almindeligt dansk at sende sin computer tilbage til forhandleren, hvis den har en fejl. Det kan der være mange forskellige grunde til. Blandt andet har vi en kedelig tendens i Danmark til at have et postvæsen, der godt kan lide at kaste rundt med pakkerne. Derfor kan de små dele godt kan bøje, så der kommer en fejl på computeren.

Mange store brands har ikke deres egne værksteder, så når du sender din computer ind til dem, skal de sende den videre til en reparatør. Derfor ender du ofte med at vente i lang tid på at få din computer igen. Forhandlerne af konfigurerbare eller eget brand computere har næsten altid deres egne værksteder, og de kan derfor reparere din computer meget hurtigt. Der kan dog være en lille risiko for, at de helt små forhandlere går konkurs, så du ender med regningen selv. Ud fra de tre ovenstående ting anbefaler vi klart, at du vælger en konfigurerbar løsning eller eget brand.

Hvilken gamer pc skal jeg købe?

Først skal du finde ud af, hvilken skærm du har eller gerne vil have. Jo flere pixels din skærm har, desto mere kræver det af din computer. Omvendt bør du ikke købe en dyr computer, hvis du bare har en billig skærm.

Så skal du undersøge kravene for de computerspil, du gerne vil spille. Der er næsten altid nogen, som har spurgt om det samme et sted på nettet. Derfor er det nemt at finde frem til, hvad de forskellige spil kræver. Her er et par steder, der er gode at starte:

 • Spørg på Facebook i denne gruppe: Computer (hardware) debat og hjælp
 • Se vores Spil PC Guide for at finde den rigtige computer til det spil, som du spiller.
 • Søg ”FPS benchmark spilnavn” på YouTube.
 • Søg efter ”hvilket grafikkort til spilnavn" på Google.
 • Benyt vores tool her på siden til at se, hvad der er tilgængeligt for dit budget.

Se "Find den bedste gaming computer" - Gennemgang lavet af Proshop og Jaxstyle (16.15)

Anbefalinger af gaming computer

Vi har delt gaming computere op i forskellige niveauer. Du kan altid købe en hurtigere og mere kraftfuld computer, så den første opgave er at finde ud af dit budget. Inden for hvert prisniveau ser vi på computerens specifikationer og hvilke spil, den er velegnet til. Den åbenlyse forskel på computerne i forskellige prisniveauer vil ofte være grafikkort og CPU, da det er de to dyreste ting i en computer. Vi viser kun selve computerens pris, så hvis du skal ud at investere i skærm, tastatur, mus eller andet, så kommer det oven i prisen. Priserne på produkterne bliver automatisk opdateret.

Alle forslag til spil er baseret på de højeste settings i spillene. Det kan dog nemt tweakes, så det er muligt at få en bedre FPS i spil.

Der bliver også snakket om tre skærmtyper:

 • 1920 x 1080 pixels (1080p) Full HD
 • 2560 x 1440 pixels (1440p) 2k skærme
 • 3840 x 2160 pixels (2160p) 4k skærme

Jo større skærmopløsning du har, jo mere kræver det af grafikkortet. Det gælder især, hvis du vil udnytte en 2k og 4k skærme med over 60 Hz.

Billig gaming computer med budget på 4.000-6.000 kr.

Hvis du skal have en billig gaming computer skal minimum indeholde følgende:

Grafikkort: GTX 1650 4 GB eller RX 570.

CPU: Intel i5-10xxx eller Ryzen 3 3200G.

Andet: Du bør også få 8 GB RAM (selvfølgelig) og en SSD med på min. 240 GB.

Formål: Til gaming af lette titler på en skærm, der er 1920 x 1080 med 60 Hz.

Spil: Denne kategori kan spille APEX, Overwatch og Dota på 60 FPS på højeste settings. Nogle spil kan spilles på højere FPS. Det gælder f.eks. Minecraft, League of Legends og CS:GO, som kommer op på 100-144 FPS. Fortnite og WoW Shadowlands er også en mulighed, hvis du skruer lidt ned for settings.

Denne kategori er det absolut billigste, som du bør gå ned i ved køb af en gaming pc. Selvom det virker som mange penge, er det ca. det samme som en ny smartphone koster. I denne priskategori har vi en Sharkgaming Max Bite Brutality, som kan konfigureres efter dit behov. Her får du en i5-10400F, som til prisen er en vældig god processor. Grafikkortet der sidder i er et GTX 1650 Super, og er særdeles godt når vi snakker price-to-performance. Men skal du køre alle de nye spil i højeste grafik, er det slet ikke tilstrækkeligt. Du skal være opmærksom på, at selvom Windows er præinstalleret, så er det uden licens, men dette kan tilkøbes for 499 kr., via "Tilpas PC og køb".

Middel gaming computer med budget på 6.000-7.500 kr.

En middel gaming computer skal minimum indeholde følgende:

Grafikkort: GTX 1060 6 GB, GTX 1650S, GTX 1660 eller RX 590.

CPU: Intel i5-8xxx, Intel i5-9xxx, AMD Ryzen 5 3600 eller AMD Ryzen 5 3600X.

Andet: I prisklassen kan du godt finde computere, der har 16 GB ram og en SSD.

Formål: At spille lidt tungere spil på 1920 x 1080 eller de fleste esports titler med 144 Hz.

SPIL: Denne kategori kan spille CS:GO og League of Legends med 144+ FPS på 2560x1440. Den kan spille de fleste spil på højeste settings med 60 FPS i 1920 x 1080 opløsning. For eksempel: Dota, Fortnite, Rainbow Six Siege, Overwatch og GTA V. PUBG ligger på omkring 50-60 FPS på højeste settings. Mens helt nye spil som Borderlands 3, kræver at du skruer maksimum grafikken lidt ned for at ramme de 60 FPS.

De fleste gaming PC’er i denne kategori findes med et Nvidia GTX 1660, eller det lidt dyrere GTX 1660 Super eller GTX 1660 TI, som er ca. 12% bedre. RTX serien er nyere end GTX, og derfor anbefaler dig at gå efter RTX 2060, som er et godt grafikkort, hvis man ser på performance for pengene, og er ca. 14% bedre end GTX 1660 TI.

DUTZO Esport Challenger, er et perfekt valg af gaming pc til esport gameren, der ønsker en god stabil fps. Der er i denne gaming PC ikke sparet på grafikkortet, som er et Nvidia RTX 2060, oven i det får du en i5-10400F CPU + 16 GB ram. Dette gør det til et oplagt valg, hvis du er esport gamer, og ikke skal spille de mest krævende spil i 4k. Du skal dog være opmærksom på, at selvom Windows er præinstalleret, så er det uden licens, men dette kan heldigvis tilkøbes for 499 kr., via "Tilpas PC og køb". Vi anbefaler, dette budget som det mindste, du vælger hvis du skal have en gaming pc. Det giver dig også mulighed for at spille på 2560 x 1440 opløsning, så længe det ikke er de tungeste spil.

God gaming computer med budget på 7.500-9.000 kr.

En god gaming computer skal minimum indeholde følgende:

Grafikkort: GTX 1660S, RTX 2060 eller RX 5600-xt.

CPU: i5-10600 eller AMD Ryzen 5 3600/AMD Ryzen 5 3600X.

Andet: 16 GB ram er en opfordring i denne kategori, da det er et anbefalet krav i de nyeste spil.

Formål: At spille på en 144 Hz skærm eller en 1440p skærm.

SPIL: DOTA 2, LoL, Overwatch og CS:GO kører alle med 144 FPS på en 1080p skærm. GTA V, Battlefield V, Fortnite og PUBG kommer alle til at køre omkring 60 FPS på en 2560 x 1440 opløsning. Derudover skal du forvente at du kan trække næsten alle spil i højeste grafik i 1080 x 1920 opløsning.

I denne DUTZO Gaming Monster fra Proshop, får du et RTX 3060 TI Grafikkort. Så du vil med dette, have mulighed for at kunne spille, størstedelen af alle spil, uden at skrue ned for grafikken i 1440p. Oven i det får du en I5-10400 CPU + 16 GB RAM. Dette gør pc'en til meget mere end en gaming computer, og vil være et super køb både til gaming og arbejde. Ligesom den anden Dutzo computer, så er windows her præinstalleret, men uden licens. Det kan tilkøbes for 499 kr. under "Tilpas PC og køb".

Meget god gaming computer med budget på 9.000-11.000 kr.

En meget god gaming computer skal minimum indeholde følgende:

Grafikkort: RTX 2070 eller RTX 3070

CPU: i5-10xxx eller i7-10xxx

Andet: Den skal gerne have 16 GB ram, samt en SSD eventuelt + HDD.

Formål: At spille tunge spil på 1080p 144 Hz eller opnå over 60-100 FPS på en 1440p skærm i mindre krævende spil.

Spil: kan køre Dota 2, League of Legends, CS:GO og Overwatch på 144+ FPS med højeste grafikniveau på 1440p skærme. Du får en stabil 60 FPS i GTA V, Battlefield V, Fortnite, Hitman 2, Gears 5 og PUBG på 1440p. Det vil også være muligt at spille mange e-sports titler på 4k.

Husk at ovenstående er på højeste settings. Ved at tweake lidt med grafikindstillingerne får du en rigtig god performance i alle ovenstående spil på en 1440p. Hvis du ikke som minimum har en 1080p 144Hz skærm, eller planer om at købe sådan en, er kategorien helt sikkert overkill. Især hvis du kun vil spille ovenstående titler. Købet kan forsvares, hvis du vil spille nogle af de mest ressourcekrævende spil på din 1080p. Men vi begynder at komme op i en prisklasse, hvor du får mindre power for pengene. RTX 2070 er stadig et kort, der giver en god værdi for pengene, og det nye RTX 2060 Super performer næsten ens med RTX 2070, og kan anskaffes for mindre penge.

Sharkgaming Max Bite Bloodlust har en i7 10. generation processor og et dejligt grafikkort. RTX 3070. Hvilket betyder at du gerne skulle være sikret 60 FPS i højeste grafik på 1440p skærme. Du vil også kunne spille en del spil i 4k med højeste grafik. Gamercomputeren er et godt køb for den gamer, som vil kunne spille de nyeste spil med flot grafik på en 1440p skærm. Derudover kan du finde hele udvalget af gamer computere her.

Fremragende gaming computer med budget på 11.000-18.000 kr.

For at få fat i den bedste gaming computer, så skal du op og lægge på den gode side af 30.000 kr. Hvis du skal have fat i en fremragende gaming computer, så skal den minimum indeholde følgende:

Grafikkort: RTX 3070 / RTX 3080 eller RTX 3090

CPU: i5-10xxx i7-10xxx, i9-10xx, Ryzen 7 3700X eller Ryzen 7 3800X.

Andet: Når du køber en computer i denne kategori, skal du minimum have en SSD på 500 GB og 16 GB ram.

Formål: At spille på 1440p eller 4K.

Spil: GTA og Fortnite på ultra settings har 60+ FPS på 4K. Overwatch har 80-95 på 4k og 144+ FPS på 1440p. Generelt skulle du gerne kunne spille langt de fleste spil med 60+ FPS i højeste grafik på 1440p.

De fleste e-sports titler kan spilles på alle skærme med 144hz, og for det her budget får du god FPS på 4k. Hvis du ikke har en 1440p eller 4k skærm, bør du overveje at gå ned i budget. Når du køber en computer med et RTX 2070 super, har du hos Sharkgaming mulighed opgradere dette grafikkort til et endnu bedre. Shark Max Bite Bloodlust har et RTX 2070 Super, som kan opgraderes til RTX 2080 Super fra omkring 1.700 kr.

Der findes også en klasse af gamer computere som er dyere en 14.000 kr. men dem har vi valgt ikke at gå i dybden med her. Men er du interesseret i dem, vil det typisk være computere med en i9-xxx eller Ryzen 3900X processor, og et RTX 3080.

Som vi skrev tidligere, bør du virkelig tænke over, om det er nødvendigt for dig at bruge så mange penge på en gaming pc. Du kan nemlig næppe udnytte hele potentialet, med mindre du har en rigtig god skærm. Det kan du læse mere om i vores skærm guide.

Computer-performance i spil

Hvis du vil læse mere om de forskellige computers performance i spil, så kan du finde vores spil-specifikke guides under vores Spil PC Match. Vi bruger de samme computerkategorier som i denne artikel. Forskellen er, at du skal vælge din skærmstørrelse samt det spil, du ønsker at spille. Ud fra det får du så et estimat på din FPS, baseret på tredjeparts kilder.