Kalender ikon Opdateret den: 09/10/2020
Læsetid:  10 minutter Bog ikon

10 bud på den bedste studie bærbar til ethvert budget (OPDATERET 03/2022)

Priserne på bærbare til studiet kan variere fra 1.500-10.000 kr. I denne guide har vi udvalgt 10 computere til et hvert budget

 • 1 En billig brugt studie bærbar med 12 måneders garanti
 • 2 Spar penge på brugte computere med 12 måneders garanti
 • 3 Tre billige nye bærbare til studie: budget 3500-4500 kr.
 • 4 En super 2 i 1 studie bærbar med lang batterilevetid
 • 5 Studiecomputeren til tunge programmer
 • 6 2i1 – bærbar og tablet perfekt til studie: Surface Pro 7
 • 7 Kraftig gamer bærbar til studie
 • 8 En billig Apple MacBook til studie
 • Hvilken studie computer skal jeg vælge?

  At vælge en studiecomputer handler ikke kun om specifikationerne. Du skal overveje dit budget, de funktioner, du har brug for, og størrelsen på dit skrivebord.

  Hvis du har et stramt budget og ikke har nogle specifikke krav til din computer, så ville en alt-i-en desktop være den bedste løsning for dig. Hvis du har et større skrivebord eller ønsker at bruge din computer som spillestation i fremtiden, så ville det være bedre at få et tårn med mere kraftfulde specifikationer.

  Den bedste måde at sikre sig, at du vælger den rigtige studiecomputer, er ved at finde ud af, hvilken type arbejde du skal lave med den.

  Først og fremmest skal du finde ud af hvilke programmer, du skal bruge i skolen eller på studiet. På ingeniøruddannelsen eller de matematiske uddannelser kan nogle af programmerne være lidt tunge, og de programmer vil ofte have nogle ”minimum requirements”, som din computer skal leve op til. Et andet typisk krav er, at computeren også skal bruges til at spille på. Så er et grafikkort et must. Men grafikkortet er den dyreste komponent i en computer, så den type computere vil ligge længere nede på listen.

  Prisen er heldigvis billig for dem, der ikke har specielle krav til skolecomputeren, men bare ønsker en bærbar til noter og internetsurf. I denne guide vil vi starte med den billigste mulighed og slutte med den dyreste bærbar til skolebrug.

  Hvis du har et budget og gerne vil have andres mening, så bliv medlem af vores Facebookgruppe, her kan du altid få hjælp.

  En billig brugt studie bærbar med 12 måneders garanti

  Specs: 14”, 2560 x 1440, i5-5200U, 256 GB SSD og 8 GB ram.

  Denne Lenovo bærbare computer koster kun 3.399 kr. Sikkert omkring halvdelen af det, du har betalt for din telefon! Du får en bærbar med 256 GB SSD, 8 GB RAM + i5 processor. Denne bærbar computer er perfekt til dig, der bare mangler en skolecomputer.

  Ulemper: Den er Refurbished. Det betyder, at den er brugt. Man må her acceptere at den har almindelige brugspor, såsom små ridser og skrammer. Computeren har ikke så meget plads. Sigter du efter at computeren skal bruges til spil og andet, så er dette ikke nok. Så hvis du gerne vil bruge computeren i fritiden, vil vi anbefale dig at investere lidt flere penge.

  Fordele: Du får en god computer med godt indhold, til en meget billig pris. Den er perfekt til dig, der mangler en bærbar, som skal bruges til studie. Skærmopløsningen er 2560 x 1440, og computeren starter hurtigt op, da den har en SSD. Der er DDR3 RAM i, og processoren er en i5-5200U, som sagtens kan klare internet surfing og skoleopgaver.

  Du kan se alle mulighederne på vores underkategori for brugte bærbare.

  Spar penge på brugte computere med 12 måneders garanti

  For de fleste kan det være en rigtig god ide, at købe brugte computere til studie. Man får ofte lidt mere for pengene, samtidig med at der er en længere garanti på dem, så man ikke står med håret i postkassen, hvis den brænder af med det samme. Nogle af de største fordele ved at købe en brugt studiecomputer er:

  • De er billige og kan fås fra så lidt som 2000 kr.
  • Der er 12 måneders garanti.
  • Ofte god kvalitetsmærker som Lenovo

  Du kan se et opdateret udvalg på Refurb, som er Danmarks største leverandør af brugte computere.

  Tre billige nye bærbare til studie: budget 3500-4500 kr.

  Ovenfor er der samlet tre eksempler på hhv. HP bærbare og Lenovo laptops. Alle har Intel's 10. generation i5 processor og 256 GB SSD. Derudover har alle 8 GB DDR4 RAM, og en skærmstørrelse på 14", med en opløsning på 1920 x 1080 pixel. De er alle tre ganske fornuftige computere til skolebrug.

  Ulemper: Batterilevetiden på computerne svinger meget, og du skal ikke regne med en meget lang levetid på batteriet i nogen af de ovenstående computere.

  Fordele: Det er billige computere, der har alt det, som en studiebærbar skal bruge. Det vil sige en SSD og 8 GB ram. Computerne har også en god opløsning til at streame film.

  Se flere bærbare som ovenstående til maks 4.500 kr.

  En super 2 i 1 studie bærbar med lang batterilevetid

  Specs: 8 GB DDR4 ram, i5-8265U Quad Core 1,6 GHz (Max turbo: 3.90 GHz), 256 GB SSD, 14" IPS touschskærm med 1920 x 1080 pixel opløsning, UHD Graphics 620.

  Dell Latitude 7400 2-in-1 er på mange måder den perfekte studie bærbar, da den både har 2i1 funktionalitet (tablet/computer) og samtidigt har en fantastisk batteritid. Det er også en Dell laptop som sagtens kan trække tekstbehandling og internet surfing, samt tungere programmer som indgår på nogle studier. Skærmen er 14" IPS touchskærm med full HD opløsning.

  Batterilevetiden skulle ifølge tests på nettet holde over 13 timer, som man må sige er ret godt. Så hvis du har glemt opladeren hjemme, behøver du ikke være bange.

  Ulemper: Forvent ikke at den kan trække de nyeste spil. De indbygget højtalere får kritik af flere anmeldere.

  Fordele: Dell Latitude 7400 er nem at transportere, og har super lang batteritid. Dens 2 i 1 funktionalitet gør det muligt folde computeren, så den bliver til en tablet.

  Studiecomputeren til tunge programmer

  Specs: 16 GB DDR4 RAM, 512 GB SSD, i7-10510U, 14” skærm med 1920 x 1080 pixel.

  Denne Lenovo bærbar er en kraftig studiebærbar som er billig i forhold til den hardware der sidder i. Du får Intel's nye 10. generation i7 processor, 1.3 Ghz, Quad-core (med boost op til 3.9 GHz), 512 GB SSD, 16 GB DDR4 RAM. Med denne bærbar har mulighed for at køre meget tunge programmer.

  Batteritid: Op til 9 timer.

  Ulemper: Hvis du skal bruge computeren til 3D programmer, spil eller andre programmer der kræver meget af grafikkortet, er dette ikke en bærbar for dig. Der skal du kigge efter en bærbar med dedikeret grafikkort på min. 4 GB ram.

  Fordele: Hurtig NVMe SSD som gør at computeren starter hurtigt op. 9 timers batteritid. Robust bærbar. Du får i det hele taget, bare meget computer for pengene her. En middel bærbar, som føles som high-end.

  2i1 – bærbar og tablet perfekt til studie: Surface Pro 7

  Specs: Intel core i5-1035G4 quad-core, 256 GB SSD, 8 GB DDR4 RAM. 12,5” touchskærmm med 2736 x 1824 opløsning.

  Surface Pro 7 er Microsofts svar på fremtiden. Den fungerer som en tablet, men der kan tilkøbes et tastatur, som kan gøre denne Microsoft tablet til en bærbar. På den måde får du en perfekt 2i1 løsning. Surface Pro 7 fås også i andre versioner med en bedre CPU samt større SSD og flere ram. Hvis du er ligeglad med tablet funktionaliteten, har Microsoft også lavet den super lækre Surface Laptop 3.

  Du kan tjekke om du kan få studierabat ved at købe Surface Pro 7 igennem Microsoft's egen side: Microsoft store.

  Batteritid: op til 17 timer.

  Ulemper: Surface Pro 7 og de andre Microsoft bærebare er dyre, hvis man kun sammenligner hardware specifikationer. 12,5” skærm er for nogen lige en tand for lille.

  Fordele: Surface Pro 7 har meget høj opløsning og lav vægt. Den kan fungere både som både tablet og bærbar. Den har høj batterilevetid og er lydløs. Den er lavet i tidsløst design og er fremstillet af kvalitetsmaterialer.

  Kraftig gamer bærbar til studie

  Specs: 16 GB DDR4 ram, i7-9750H, 512 SSD (NVMe), 17.3", 1920 x 1080 pixel, 144 Hz skærm, NVIDIA GeForce RTX 2070 og vægt på 2,8 kg.

  Et eksempel på en gamer bærbar der også kan bruges til studie, er Razer Blade Pro 17. Vi har gået efter at finde en god bærbar der kan køre 60-144 fps, i stort set alle spil på nuværende tidspunkt.

  Det er svært at komme med et bud på en studiecomputer, som også er velegnet til gaming. Priserne kan variere op til flere tusinde kroner. Priserne på bærebare computere til spil er bl.a. påvirket af den høje pris på grafikkort. Når du køber en studiecomputer, som du også vil bruge til gaming, gælder det om at se dig grundigt for, så du får noget for pengene. Vi har lavet en søgning i vores database, som kan hjælpe dig med at finde den rigtige Studie og Gamer bærbar kombination. Vi er også villige til at hjælpe dig, hvis du har et bestemt budget og leder efter en bærbar. Spørg om hjælp i vores Facebookgruppe.

  En billig Apple MacBook til studie

  Specs: 13,3” med 2560 x 1600, i5-8210Y, 8 GB DDR3 RAM, 128 GB SSD.

  Vi anbefaler denne MacBook, da den har alt, du som studerende, typisk har brug for på studiet. Det eneste minus er, at det bliver lidt småt med plads på SSD’en. Apple bliver ofte købt for designet, batterilevetiden og styresystemet. Det er sjældent for computerens hardware, men processoren som sidder i denne MacBook, kan man ikke brokke sig over. Macbooks kan også findes brugt hos f.eks. Refurb.

  Batteritid: Op til 12 timers internet surfing, ifølge Apple.

  Ulemper: Du betaler meget i forhold til indholdet, du får en lille SSD, DDR3 RAM, en lille skærm, og kun USB-C porte, som betyder at du skal have en adapter, for at kunne tilslutte andet, som ikke er USB-C.

  Fordele: God batterilevetid, flot design, og en god opløsning på skærmen.

  Kraftig MacBook Pro til studie

  Specs: 16” med 3072 x 1920 pixel, i9-9980HK, 16 GB DDR4 RAM, 1000 GB SSD, Radeon Pro 5500M 4 GB.

  Denne MacBook Pro, er en af de bedste MacBooks, der kan findes på markedet lige nu. Den er for dig der ønsker en pålidelig bærbar gennem hele dit studieforløb. Som tidligere nævnt, bliver Apple ofte købt for design, og styresystemet, og ikke for hardwaren. Men hardwaren i denne MacBook Pro, skal der ikke klages over, og det kan sammenlignes med andre kraftige computere.

  Du får også muligheden for at kunne spille på den, dog ikke de mest krævende spil. Men det er vigtigt at huske på, at MacBook ikke er en gaming bærbar, men en bærbar til arbejde, studie mv. Den har massere af plads, en kraftig processor, og et grafikkort som er en smule bedre end Nvidia’s GTX 1650.

  Batteritid: Ifølge Apple. Op til 11 timer med trådløs internet surfing, og videoafspilning.

  Ulemper: Du betaler meget, i forhold til indholdet, som er i bærbaren. Den har kun USB-C porte, som betyder at du skal have en adapter, for at kunne tilslutte andet der ikke er USB-C.

  Fordele: God batterilevetid, flot design, lækker skærm, nyt forbedret tastatur med touch bar, god lyd, 4 USB-C porte, og så er den super hurtig.

  Artiklen er bragt i samarbejde med Sengeguruen.dk - Her kan du bl.a. hente hjælp til at finde en god 180x200 cm seng.