Anmeldelse: DUTZO – byg din egen PC hos Proshop

DUTZO er Proshops bud på en byg selv gamer PC. DUTZO er Proshops eget brand, som du kan konfigurere med dele fra kendte producenter. Dermed kan du sammensætte den perfekte PC ud fra dine ønsker og økonomi. Her kan du blive klogere på mulighederne.

Anmeldelse af DUTZO fra Proshop

Store webshops har typisk mange standardprodukter, hvor dine muligheder for selv at bestemme konfigurationen er begrænset. Du kan derfor være nødt til at købe en standardcomputer, som måske ikke er god til dine behov.

Proshop har lanceret en gamer PC, som du selv kan konfigurere ud fra dine egne ønsker. Du bygger din gamer PC på Proshops hjemmeside. Proshop samler så computeren, tester den og leverer den til dig. Bor du tæt på Aarhus eller København kan du også afhente din PC hos dem. Du kan dog også købe en færdigkonfiguret DUTZO, hvis du foretrækker det.

DUTZO gaming computer på tilbud:

ESPORT SERIES til begyndere og casual gamers

DUTZO findes i tre serier. Hvis du bare gamer lidt for sjov, kan du tage et kig på deres ESPORT SERIES. Her får du en fornuftig PC, som kan trække de fleste almindelige spiltitler. I oktober 2021 ligger priserne fra 3.250 kr. for den billigste model til 8.500 kr. for den dyreste. Priserne er for selve computeren, så du skal regne med at lægge ca. 2-4.000 kr. mere, hvis du vil have skærm, tastatur, mus og licens til Windows.

Den mindste model er DUTZO KICKSTARTER PLUS. Her får du AMD RYZEN 5 3400G, ASUS PRIME A320M-K, 8 GB RAM og en SSD på 240 GB. Det er fint til spil som Minecraft og WoW Classic, og du kan ifølge Proshop også køre e-sports titler som CS:GO, LoL og Fortnite på 60+ fps i et rimeligt grafisk niveau.

Maskinen vil dog nok komme til kort, hvis du vil spille krævende spil i 1080p eller højere med acceptabel fps. Så den mindste DUTZO er ikke den mest fremtidssikrede løsning. Men den vil få dig godt i gang, når du bare spiller en gang imellem. Maskinen er dog klar til senere opgraderinger som dedikeret grafikkort eller ekstra ram.

I serien finder du også DUTZO KICKSTARTER RGB, som du selv kan bygge videre på. Den starter på 3.499 kr. (Oktober 2021). Vi brugte let konfiguratoren til at opgradere grafikkort, bundkort, ram, strømforsyning, satte en mere lydsvag køler i og supplerede med en 24” Skærm. Med Windows 10 Home installeret løb maskinen så op i 9.151 kr.

Opgraderingsmulighederne var lette at finde med Proshops konfigurator, som giver dig relevante valgmuligheder inden for CPU, grafikkort, køling, ram og flere andre ting til at opgradere din computer til gaming løbende. Den opdaterer løbende prisen. Det er dog begrænset, hvor meget du kan opgradere en DUTZO KICKSTARTER RGB. Du kan til eksempel ikke få en kraftigere CPU end AMD Ryzen 5 3400G 3.7 GHz eller mere end 16GB ram. Nogle af kategorierne har også ganske få opgraderingsmuligheder. Hvis du vil opgradere yderligere og have flere muligheder, skal du op i den næste serie fra DUTZO.

DUTZO GAMING til den seriøse gamer

Er du en mere dedikeret gamer, kan du kaste et blik på serien DUTZO GAMING, hvor prisen ligger fra 9.000 kr. til 15.000 kr. for grundmodellerne. Her kan du til eksempel få den konfigurerbare DUTZO GAMING BEAST, hvor prisen starter ved 10.199 kr.

Til grundprisen får du AMD Ryzen 5 5600X 3.7-4.6 GHz og GIGABYTE GeForce RTX 3060 TI, 16 GB ram og 1 TB SSD. Grafikkortet kan give dig en fps på 100+ i spiltitler som CoD: Warzone og Fortnite. Det er også velegnet som gaming computer til CS:GO, hvor kortet sagtens kan opnå en framerate på 240+.

Er du til nyere spiltitler som fx WoW Shadowlands kan det være en fordel af opgradere CPUen. For ca. 2.500 kr. kan du få en AMD Ryzen 9 5900X med køler sat i maskinen. Det er bestemt værd at overveje, hvis du har et vigtigt opgør i Theater of Pain eller Spires of Ascension.

DUTZO DELUXE til den optimale gameroplevelse

Vil du have den absolut kraftigste gaming PC fra DUTZO, skal du op i deres DUTZO DELUXE SERIES. Seriens standardkonfigurationer ligger fra 10.500 kr. til 31.000 kr.

Du kan til eksempel få den færdigkonfigurerede DUTZO DELUXE CHALLENGER til 15.999 kr. Her får du Intel Core i7 -11700KF, ASUS GeForce RTX 3070 Ti, 16 GB ram og 1 TB SSD. Så vil du være godt rustet til krævende spiltitler. RTX 3070 Ti bør give dig 100+ fps i spil som WoW Shadowlands på 1080p og endda 50+ på 1440p. Et spil som Fortnite vil have 200+ fps i 1080p og over 100+ fps i 1440p.

De fleste modeller i DUTZO DELUXE SERIES kan du selv bygge på hjemmesiden, og her får du virkelig mange forskellige valgmuligheder. Lige fra mindre og fornuftige opgraderinger til de helt absurde. For sjov konfigurerede vi topmodellen DUTZO ALMIGHTY til bedst mulige specifikationer og endte med et prisskilt på over 65.000. kr. Men så fik vi også hele to GeForce RTX 3090 ROG grafikkort og en AMD Ryzen 5950X. Så er du vist også mere end klar til en omgang VALORANT og lidt syvkabale!

Til en startpris på 31.000 kr. for grundmodellen er DUTZO ALMIGHTY nok lige i overkanten for de fleste. Et lidt mere realistisk bud vil nok være en DUTZO DELUXE MINI til 11.999 kr. Du kan så opgradere for et par tusinde afhængigt af de spil, du gerne vil køre på den. Vil du spille grafisk krævende titler så brug små 3.000 kroner ekstra på at opgradere grafikkortet fra RTX 3060 Ti til RTX 3080 TUF. Spiller du CPU-tunge spil, kan du opgradere fra AMD Ryzen 5 5600X til AMD Ryzen 9 5900X med køler for ca. 2500 kr.

DUTZO DELUXE SERIES er ikke de billigste computere, men i serien kan du virkelig bygge løs i jagten på en optimal oplevelse i dine spil. Du skal dog være opmærksom på, at der for tiden kan være ret stor ventetid på en del komponenter. Det er ikke Proshops fejl, da der for tiden (oktober 2021) er leveringsproblemer over hele verden. Du kan dog let se, hvad der er lang leveringstid på og vælge det fra.

Andre gode hardware tilbud fra Proshop

DUTZO Anmeldelse – konklusion

Med Proshops DUTZO-serier finder du både gode begyndercomputere og de helt store, kraftfulde maskiner. Det er helt klart et plus, at serien er designet til gamere. Vi kan også rigtigt godt lide de mange muligheder for at bygge selv. Udvalget er også stort for dig, der gerne vil i gang uden at tænke så meget over konfigurationerne.

Konfiguratoren er meget overskuelig og let at gå til. Du får også supplerede forslag til ekstraudstyr som til eksempel tastaturer og mus til gaming. Vi savnede dog anbefalinger af relevante skærme de fleste steder. Du får dem heller ikke, når du slår et grafikkort op hos Proshop. Det er også et minus, at du ikke kan slå din DUTZO PC op i Proshops generelle tilbehørsguide. Den virker kun til de andre brands på Proshop som fx ASUS. Det er dog ikke verdens største problem, da du kan få hjælp hos deres kundeservice.

Proshop sælger deres produkter i 8 lande. Derfor kan de holde priserne på et fornuftigt leje. Du får tre års garanti på maskinerne og gode muligheder for reparation hos Proshop, som har et værksted i Aarhus. Proshop lader dig dele betalingen ud over flere rater – dog mod gebyrer. Leveringsmulighederne er fine med mulighed for både forsendelse og afhentning. Proshop leverer typisk fra dag til dag, hvis du bestiller en standardkonfiguration, mens de normalt skal have tre dage til leveringen, når du selv vil bygge maskinen.

Proshop er for tiden (Oktober 2021) ramt af de samme leveringsproblemer som alle andre forhandlere verden over. Derfor er der nogle dele fx specifikke grafikkort, som du pt. ikke kan få. Du kan se lagerstatus og leveringstider på alting hos Proshop, så du kan ret let gå uden om usikkerheder på leveringstiden. Proshop har dog indtil videre stort set alle standardkonfigurationer af DUTZO og et stort udvalg af komponenter som fx grafikkort på lager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *