CPU-Z: Gratis Værktøj til Overvågning af Din Computers Hardware

Hvad er CPU-Z

CPU-Z er designet til at give detaljerede oplysninger om din computers hardware. Det kan give oplysninger om din processor, herunder navn og nummer, kodenavn, proces, pakke og cache-niveauer. Det kan også give oplysninger om dit bundkort og chipset, hukommelsestype, størrelse, timings og modulspecifikationer (SPD). Desuden kan det måle hver kernes interne frekvens og hukommelsesfrekvens i realtid.

CPU-Z’s detektionsmotor er nu tilgængelig til tilpasset brug gennem CPUID System Information Development Kit, et professionelt SDK bygget til Microsoft Windows & Android.

Siden version 1.51 inkluderer CPU-Z en installer. Installationen tilbyder flere fordele i forhold til den selvstændige version: Den opretter programindgange i startmenuen og på skrivebordet. Den installerer den rigtige binære (x32 eller x64) afhængigt af dit system.

For at installere CPU-Z skal du køre den eksekverbare installationsfil og lade den guide dig gennem installationsprocessen. Du kan fjerne programmet enten fra vinduet Tilføj eller fjern programmer (fra Indstillinger, Kontrolpanel), eller vælge Afinstaller CPU-Z fra Start-menuen, Programmer, CPUID, CPU-Z.

CPU-Z bruger en konfigurationsfil, cpuz.ini, der tillader at indstille flere parametre for programmet. Cpuz.ini-filen skal være i samme mappe som cpuz.exe. Bemærk, at brugen af denne fil er valgfri. Hvis ingen .ini-fil findes, vil standardværdier blive brugt.

CPU-Z har også nogle specielle nøgler. F5-tasten tillader at gemme et skærmbillede som en bmp-fil i applikationsmappen. F6-tasten kopierer den aktuelle side til udklipsholderen. F7-tasten gemmer validerings-cvf-filen i den aktuelle mappe. F9-tasten skifter mellem CPU-ur beregningsmetoder.

CPU-Z har også et værktøj til beregning af cache-latens, der tillader at indsamle oplysninger om systemets cache-hierarki. For hvert cache-niveau giver det dets størrelse og dens latens. Bemærk, at kodecacher ikke rapporteres. Latensværktøjet kan downloades herfra.

Du kan læse mere om CPU-Z og downloade det fra CPUID’s hjemmeside her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *