Grafikkort benchmarks 2023

Vi har samlet en liste af de mest populære grafikkort, og har benchmarket dem i forhold til performance og value.

Når man kigger på grafikkort, er det tilsyneladende let at gennemskue, hvad der er bedst. Man kan bare se på producenternes navngivning. Men hvor godt er egentlig et GTX 3080 i mod det nye RX6800? I denne post benchmarker vi de mest populære grafikkort og tester dem op i mod hinanden. Hvilket grafikkort er bedst til prisen, og hvad skal du købe inden for dit budget?

Denne guide bliver ikke opdateret hele tiden, hvis du har et spørgsmål så bliv medlem af vores Facebookgruppe, her kan du altid få hjælp.

Vi har fået lov til at bruge en grafik fra reddit, hvor en bruger har sammenlignet på 1440p og 4k skærme.

Kilde: https://www.reddit.com/r/Denmark/comments/10g39bh/updated_priser_p%C3%A5_grafikkort_i_danmark_lige_nu/
Kilde: https://www.reddit.com/r/Denmark/comments/10g39bh/updated_priser_p%C3%A5_grafikkort_i_danmark_lige_nu/

Value for the money

Når en computer skal bygges, er ideen at få den bedste gamer computer for færrest penge. Hvis du har et budget på 8.000 kr., kan det godt være smartere at kigge efter value end performance. Budgettet skal jo dække alt indhold i computeren. Du vil opleve flaskehalsproblemer, hvis du bruger mange penge på et dyrt grafikkort på bekostning af andre dele. Specielt hvis du går på kompromis med din CPU.

Hvilket grafikkort er så det bedste køb? Det kan det være svært at afgøre, når priserne ændrer sig hele tiden. Derfor opdaterer vi også denne guide så ofte som muligt. Hvis vi tager udgangspunkt i performance og pris, ser tabellen således ud:

Highend grafikkort

Som det kan ses i ovenstående graf er priserne på RTX 3090 alt for høje, og giver i sidste ende mindre performance end de nye kort. Det positive er du får mere værdi for pengene på et RTX 4090 kr., men det koster stadig 15500 kr., hvilket er urealistisk for de fleste. Hvis du insistere på at bygge en computer til 20.000, vil vi anbefale du vælger et RTX 4080

Medium grafikkort

Den her kategori er lidt mere tricky, for på den ene side har AMD placeret deres kort (RX) til en relativ fornuftig pris, og hvis du skal have en god mid-computer ville det give økonomisk mening at vælge det. Dog er der mange der foretrækker RTX kortene, pga. den tilhørende software. Her giver RTX 4070 TI rigtig god mening.

Benchmark dit eget grafikkort

Der mangler nogle grafikkort på vores liste. Vi har kun taget de mest populære, så hvis du sidder med en ældre version f.eks. GTX 900-serien eller et RX 480, kan du kaste dig over at benchmarke dit eget grafikkort ved at downloade futuremarks 3dmark her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *