Kalender ikon Opdateret den: 13/03/2022
Læsetid:  3 minutter Bog ikon

Hvad er Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)?

Multiplayer Online Battle Arena er en af de mest populære spilformer i verden. Vi har samlet de største af spillene inden for genren og giver dig en gennemgang

Hvad er et MOBA spil?

MOBA står for Multiplayer Online Battle Arena. I denne spilgenre konkurrerer to hold om at overtage og ødelægge det andet holds base. Holdene kan enten være genereret tilfældigt, eller man kan stille op med sit eget hold på forhånd. Spillet er meget strategisk, hvor det oftest handler om at positionere sig i forhold til hvor modstanderholdet går frem, vinde individuelle kampe med modstandernes heroes og arbejde sig frem, bid for bid. I den professionelle del af MOBA, ser vi altid at holdene kommer sammensat på forhånd, hvor man internt kan optimere synergien blandt de heroes man vælger.

Hvordan vinder man i et MOBA spil?

Før man starter spillet, så vælger hver spiller en karakter, som hver især har deres egne, unikke evner, som kan bruges i løbet af mappet. Her kommer holdsammensætningen meget i spil, da de forskellige evner komplimenterer de andre heroes på forskellige måder. Overvejelserne inden valget af hero kan også handle om man vil have en healer, tank, ranged, melee, osv. Mange spillere har favoritter i forhold til hvilken karakter de vælger. De handler oftest om erfaring med evnerne, personlige præferencer og hvor man tidligere har haft god succes. Når man f.eks. vælger en ny hero, som man ikke har så meget erfaring med, så kan det være sværere at udnytte de evner, som karakteren har.

Hvem er kendt for at spille MOBA?

I Danmark har vi den bedst indtjenende e-sports atlet nogensinde. Han hedder Johan Sundstein og går under navnet N0Tail. N0Tail spiller DoTA 2, men startede faktisk med at spille Heroes of Newerth, da han var 15 år gammel.

Hvilke MOBA spil findes der?

League of Legends

League of Legends er et af de største MOBA-spil der eksisterer. Spillet udkom i 2009 og er et gratis spil, som alle kan være med i. Det findes både til Windows og macOS. Her gælder det for spillerne om at overtage og destruere modstanderens base i et kvadratisk map, hvor hvert hold starter i et hjørne modsat af hinanden. Holdene består af 5 spillere på hver side, men hvert team får også hjælp af den samme mængde NPC’s. Ved du ikke hvilken maskine, som du som minimum skal bruge for at spille League of Legends? Vi har lavet en lille guide, hvor du kan finde din næste computer til League of Legends.

DOTA 2

Dota 2 er det originale multiplayer online battle arena spil. Oprindeligt var det egentlig kun et mod til Warcraft III, hvor miljøet omkring spillet fik udviklet en bane, som er blevet til det, som vi kender som Dota 2 i dag. Den officielle udvikling af spillet startede i 2009, hvor IceFrog blev ansat af Valve til at udvikle spillet med deres Source Game Engine. Dota 2 er det MOBA spil, som har den største e-sportsscene i dag.