Kalender ikon Opdateret den: 11/07/2022
Læsetid:  11 minutter Bog ikon

Hvad skal en gamer pc indeholde? Se den fulde liste her

Compware har lavet en liste over hvad en gamer pc skal indeholde, så du har overblikket!

 • 1 Kabinettet
 • 2 Bundkortet
 • 3 Grafikkortet
 • 4 CPU'en
 • 5 RAM'en
 • 6 Lagerpladsen
 • 7 Kølingen
 • 8 Strømforsyningen
 • 9 Det skal din gamer pc indeholde - Huskelisten
 • En gamer pc skal indeholde mange forskellige komponenter, afhængig af hvordan du sætter den sammen. Hver enkelt del har sine funktioner, så du kan yde det maksimale online, når du sidder og gamer. Hos Compware vil vi gerne hjælpe dig igennem den lange liste af computerdele, så du ved hvad du skal fokusere på.

  En gamer pc skal indeholde følgende komponenter:

  • Grafikkort
  • Bundkort
  • CPU
  • RAM
  • Lagerplads
  • Køling
  • Strømforsyning
  • Kabinet

  Afhængig af dine krav til ydelse på din gamer pc, så er der stor forskel i budget på den samlede pakke. Hvis du ønsker en færdiglavet gamer pc, så brug enten vores Gaming PC Finder, hvor du kan indsætte skærmstørrelsen og budget eller kig over på vores Spil PC Match, hvor du kan vurdere ud fra et enkelt spil og hvilke FPS du gerne vil opnå.

  Kabinettet

  For at finde ud af hvilke komponenter din gamer pc skal indeholde, så bliver du nødt til at starte ved kabinettet. Den afgør nemlig hvilke modeller og komponenter, som der rent faktisk kan være i maskinen. Afhængig af hvilket kabinet, som du vælger kan der være mange fordele og ulemper. Nogle er store og klodsede, men har plads til alle de rigtige dele, hvor andre er mindre, hvor der måske kun er plads til én af hver. Det skal du være opmærksom på ved kabinettet Hold øje med hvor stort et bundkort, som der kan være plads til. Samme med grafikkortet, lagerpladsen og RAM. Der er stor forskel i kabinetternes størrelse og derfor også hvor meget du mindre muligheden for opgraderinger i fremtiden.

  Du kan finde alle de forskellige modeller og udgaver i vores kategori kabinet.

  Bundkortet

  Din computer skal også indeholde et bundkort. Du kan faktisk ikke have en gamer pc uden et bundkort, eller et motherboard, som man også kalder det. Bundkortet er der hvor du tilslutter alle dine andre komponenter til din pc. Lagerplads, grafikkort, processor, osv. skal alle ind igennem bundkortet, så alt kan spille sammen. Bundkortet er også det sværeste at skifte, da man skal have alle delene af og derefter tilsluttes dit nye bundkort. Derfor er det også ekstra vigtigt, at man vælger rigtigt fra start. Bundkortets størrelse har også stor betydning for din computer. Du skal have et bundkort, som rent faktisk passer i dit kabinet. Nogle kører med ATX, nogle med mini-ATX og nogle med micro-ATX bundkort. Køb derfor et kabinet, som har plads til det bundkort, som du har udset dig. Det skal du være opmærksom på ved bundkortet Før du investerer penge i bundkortet, så er der nogle ting, som du altid skal have overvejet. Der er f.eks. stor forskel i hvor mange RAM bundkortet understøtter. Nogle 16GB, nogle 32GB og deropad. For at fremtidssikre så burde man altid gå med det højeste som muligt, så man kan opgradere RAM i fremtiden uden at skulle købe et nyt bundkort. Derudover skal du være opmærksom på hvilke stik, som bundkortet har, både til lagerplads og grafikkort. Der er forskel i hvilke slags stik og hvilken teknologi, som er i de forskellige modeller. Ved lagerpladsen skal du kigge efter m.2 teknologien, som er den nyeste inden for SSD’er.

  Du kan finde alle de forskellige modeller og udgaver i vores kategori bundkort.

  Grafikkortet

  Grafikkortet er det grafiske hjerte i enhver gamer pc. Et godt grafikkort er også en af de dyreste poster på budgettet, når man skal samle alle de dele, som en gamer pc skal indeholde. På markedet er der to producenter, som er altdominerende i forhold til at lave dele til de bedste grafikkort - AMD og Intel. De har i mange år været dominerende og leverer i dag dele til grafikkort til mange andre gaming brands, som også samlet og laver grafikkort.

  Intel grafikkort har i mange år været favoritten blandt gamere, hvor deres GeForce grafikkort har fyldt meget i nogle af de bedste maskiner igennem årene. Du finder grafikkort til en lang række budgetter, som spænder mellem alt fra 1.000 kr. til 20.000 kr. for et grafikkort. Som en del af en gamer pc er grafikkortet altafgørende i forhold til hvor høj opløsning du kan opnå, selvom der også er andre faktorer, som spiller ind.

  AMD grafikkort har altid været oppe ved siden af Intel, selvom mange har tyet til Intel. Gamere er dog ved at få øjnene mere og mere op for AMD’s Radeon grafikkort, som også kommer med masser af kraft og power til at klare de tungeste spil på markedet. Igen er der også flere og flere gamerbrands, som bruger Radeon i deres udvikling og samling af grafikkort, så du finder faktisk AMD dele hos mange forskellige brands. Det skal du være opmærksom på ved grafikkortet Kig efter hvor mange GB ram, som der er i kortene. Ram i grafikkort bruges udelukkende til grafiske elementer og her vil flere ram også give mere plads til bedre ydelse. Derudover skal du også huske at kigge efter prisen. Der er stor forskel i at have den nyeste generation af grafikkort fra AMD og Intel, sammenlignet med en generation tilbage. Der er mange penge at spare på at købe en topmodel fra sidste års generation af grafikkort. Uanset hvad, så skal din gamer pc indeholde en godt grafikkort, hvis du går meget op i FPS og hvor højt de grafiske indstillinger skal være i spillene.

  Du kan finde alle de forskellige modeller og udgaver i vores kategori grafikkort.

  CPU'en

  En gamer pc skal også indeholde en processor. CPU’en, eller processoren som nogle kalder den, er hjernen bag det hele. Det er den, som driver din computers performance. Det er samtidig også et af de dyreste komponenter til en computer. Du skal forvente, at din processor kommer til at tage en stor del af budgettet. Styrken i CPU’en svinger meget, afhængig hvilket mærke, som du vælger. Nogle kan overclockes, andre kan ikke. Kig efter en processorcpu, som har en god standard kraft og som stadig har muligheden for at overclocke, når det er nødvendigt. Det skal du være opmærksom på ved CPU’en Ligesom ved grafikkortet, så skal du kigge efter AMD og Intel. Intels cpu’er er nogle af de mest anerkendte i branchen og har mange år med eksperterfaring bag sig. De laver processorer til bedste gaming pc’er i verden og derfor er de også et godt bud. Hold øje med prisen i forhold til ydeevnen. Det kan ofte svare sig at tage en lidt ældre generation, som stadig har masser af power, men prisen er nedsat i forhold til de nyeste generation.

  Du kan finde alle de forskellige modeller og udgaver i vores kategori processorer.

  RAM'en

  RAM’en er din korttidshukommelse, som kører alt hvad der ikke skal gemmes instantly. De er med til at kunne køre flere programmer på samme tid, så du f.eks. både kan have CS:GO og Discord åben på samme tid. I dag er der mange gamer pc’er, som indeholder minimum 16GB RAM, men du kan med fordel opgradere dem til 32GB med det samme. Kravene fra spil bliver højere og højere med tiden når grafikken og game engines udvikler sig. Der sættes større og større krav til hvad din maskine skal kunne lige nu og potentielt i fremtiden. Det skal du være opmærksom på ved RAM’en Kig efter hvilken generation RAM, som du køber. DDR2, DDR3, DDR4 og DDR5 er fem vidt forskellige generationer, hvor der er store forskelle mellem de forskellige kategorier. DDR5 RAM er relativt nye, så prisen pr. GB er stadig meget høj. Du kan stadig godt investere i DDR4 RAM, da det kommer til at tage nogle år, før DDR5 RAM er den dominerende faktor på det gængse marked. Der er endda stadig mange computere, som bruger DDR3 RAM og performer helt vildt godt.

  Du kan finde alle de forskellige modeller og udgaver i vores kategori RAM.

  Lagerpladsen

  Din gamer pc skal selvfølgelig også indeholde plads til alle dine filer, spil, dokumenter, billeder, osv. Her er der to forskellige slags: SSD og HDD. SSD er den nyere version, som skriver og læser meget hurtigere end de klassiske HDD’er. Du får hurtigere start, hurtigere gemning af spil og generelt en hurtigere oplevelse på computeren med en SSD. Der kan dog være scenarier, hvor du med fordel kan have én af hver, hvis dit budget ikke er enormt. Med en beskeden budget kan man nemlig få en SSD til alle de vigtige programmer, spil og styresystemet, hvortil man kan have en HDD til de lidt mindre brugte filer, backups, billeder, osv. Det skal du være opmærksom på ved lagerpladsen Først og fremmest skal du se hvad du kan tilslutte i bundkortet. Du skal have det rigtige stik for at kunne tilslutte den nyeste generation af SSD’er. Derudover skal du kigge på dine behov. Hvis du har brug for masser af plads til billeder, video og dokumenter, så kan du som sagt, med fordel investere i en kombi mellem en SSD og en HDD. Hvis dit budget er stort, så kan du også bare købe SDD til det hele, men prisen pr GB er noget højere end kombinationen.

  Du kan finde alle de forskellige modeller og udgaver af lynhurtige harddiske i vores kategori SSD.

  Kølingen

  Kølingen på en gamer pc er også utrolig vigtig. Din computer kommer højst sandsynligt til at performe på makskapacitet nogle gange og det gør, at komponenterne bliver varme. Elektriciteten til at køre det hele giver nemlig friktion, som er med til at skabe varme. Man kan få flere forskellige slags kølere, hvor de mest normale er almindelige faner. Nogle af de større kabinetter har faktisk plads op til 3 kølere på samme tid, så du kan mindske risikoen for overophedning. Det skal du være opmærksom på ved kølingen Læg mærke til hvor meget strøm de forskellige faner og kølere bruger og hold det op imod hvor stærk en strømforsyning, som du har. De lidt dyrere modeller kan generere mere køling pr watt og vil derfor være mere energioptimerede. Din strømforsyning skal kunne trække det hele, så det nytter ikke noget at købe tre stærke kølere, hvis der kun er nok strøm til én.

  Du kan finde alle de forskellige modeller og udgaver i vores kategori computer køling.

  Strømforsyningen

  Ingen gamer pc uden strøm. Strømforsyningen skal også være med i en pc, fordi eller vil den ikke virke. Du skal have nok strøm til at kunne køre alle dine andre komponenter, så det er et sted, hvor man ikke har lyst til at spare. Det skal du være opmærksom på ved strømforsyningen Kør hele regnestykket igennem i forhold til de komponenter, som du har udset dig indtil videre. Derudover læg 10% til, så du altid er sikker på, at alle komponenter kan køre på fuld kraft og stadig have noget til overs. Strømforsyningens kraft svinder også lidt ind over tid, så det er altid rart at have noget at give af.

  Du kan finde alle de forskellige modeller og udgaver i vores kategori strømforsyninger.

  Det skal din gamer pc indeholde - Huskelisten

  Hvis man selv vælger at sammensætte sin næste gamer pc, så skal den indeholde følgende komponenter, som vi lige har gennemgået:

  • Grafikkort
  • Bundkort
  • CPU
  • RAM
  • Lagerplads
  • Køling
  • Strømforsyning
  • Kabinet

  Du kan finde priser på alle komponenter her på Compware, hvor vi sammenligner priserne fra en lang række af landets bedste elektronikforhandlere. Vi opdaterer alle priserne dagligt, så du altid kan finde det bedste tilbud til de dele, som du står og mangler. Hvis du synes, at det virker uoverskuelige, så kan du altid bruge vores custom tool til at finde en gaming pc, som allerede er sammensat af eksperter.