Kalender ikon Opdateret den: 09/08/2022
Læsetid:  3 minutter Bog ikon

Hvilken arbejdscomputer skal du vælge?

Arbejder du på et kontor, bruger du sandsynligvis det meste af din dag på din computer. Din arbejdsdag og din effektivitet afhænger af hvor godt du arbejder med din computer. Kan du finde rundt, kan du bruge programmerne og kan din computer opfylde de behov du har til den i forhold til evne, kompatibilitet og brugervenlighed?

Der er mange forskellige aspekter der bestemmer hvilken computer der passer bedst til dig, og det valg din virksomhed eller din virksomheds indkøber foretager, har stor indflydelse på driften af virksomheden. I denne artikel kommer vi forbi nogle af de ting du skal være opmærksom på, og du skal have in mente når du skal købe ind til din virksomhed og dine kollegaer.

Processor og CPU

Er det dig der er ansvarlig for indkøb, er det altså vigtigt at du træffer det rette valg. Hos Microsoft og computere med Microsofts styresystem får du blandt andet stor transparens ift. dit udstyrs specifikationer og styresystemets kompatibilitet. Noget af det vigtigste, og måske også mest tekniske er processorer. Find en guide til processorer og CPU her. En processor svarer ca. til en computers ydeevne, og her er det nemt at blive revet med. For ikke at sprænge budgettet er det vigtigt at du ved hvor stort et behov computeren har for at kunne trække tunge mængder af data og store programmer.

Brugervenlighed og integration

Da ikke alle er vokset op med computere, er det vigtigt at have fokus på implementering og brugervenlighed. Det vil naturligvis variere hvor godt kendskab en virksomheds ansatte vil have til computere, men det er sjældent at alle har stort kendskab til det.

Hos Microsoft får du et bredt produktsortiment af deres egne løsninger, som bærbare, tablets og tilbehør. De har i mange år arbejdet på at skabe et sortiment der passer til deres mange forskellige brugeres behov. Det har gjort at der som sagt er en løsning for alle, samt at der er mange forskellige muligheder for at tilpasse og skræddersy sin indkøbsstrategi. Du kan se et overblik over Microsoft Surface priser på linket.

Med Microsoft får du en løsning som de fleste har erfaring med at bruge fra tidligere arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner eller i privaten. Microsoft kommer med et overskueligt styresystem, og fås i mange forskellige prisklasser. Igen er det derfor vigtigt at være klar over om visse afdelinger har behov for andre produkter end andre.

Arbejdsopgaver på en arbejdsplads kan variere meget. Nogle skal måske bruge en computer de kan tage med ud til patienter, hvor de kan notere, evaluere og måske endda tegne. Andre skal måske blot bruge en stabil computer der kan bruges til at browse internettet og skrive på, og en helt tredje skal kunne begge. Da kan det være en god idé at overveje tilbehør som dockingstationer, kabler og ekstra skærme.