Kalender ikon Opdateret den: 06/02/2018
Læsetid:  4 minutter Bog ikon

Hvilket grafikkort er bedst til cryptomining 2018

Vi har undersøgt de fem mest populære grafikkort til mining og sammenlignet dem på hashpower og pris. Klik og læs vores bud på det grafikkort, der hurtigst vil tjene sig hjem. 🖥

Denne artikel er til dig, der allerede ved lidt om cryptomining. Hvis du ikke gør det, kan du læse vores introduktion her.

Der er tre ting, der er vigtige, når du skal vælge et grafikkort til at mine med:

  1. Return of investment (ROI): I det her tilfælde bruges det til at finde ud af, hvor længe det tager dig at tjene dit grafikkort hjem.

  2. Det skal være energieffektivt. Danmark har en af verdens dyreste elpriser, så det er vigtigt, når du vælger grafikkort, at det er energieffektivt for at opnå en bedre ROI. Dog er der mulighed for at få billigere strøm, hvis du laver en virksomhed.

  3. Brugtværdi: En fordel ved at vælge ikke dedikerede grafikkort til mining er, at normale grafikkort ofte har en bedre brugtværdi, da der er et større marked.

Så er der selvfølgelig også andre ting som grafikkortbrand (f.eks. Asus), reklamation og garanti (Der er altid reklamationsret på to år i Danmark).

De fem bedste Grafikkort til cryptomining

Vi har samlet en række forskellige grafikkort, der er gode til cryptomining, de MH/s hastigheder, der vises, er ved overclock og custom settings, som der er andre guides, der beskriver meget godt. En sidste ting, det er meget svært at finde grafikkort generelt i Danmark, så priserne på grafikkort er ikke i nærheden af at være, hvor de ”bør”.

Der er mange ting, der gør sig gældende i sådan en test. Blandt andet hvilket mærke, hvilken software og hvilket system, man benytter, og så er der også forskellige hashrates på de individuelle cryptovalutaer. Derfor er testene ikke den fulde historie, men de er en meget god indikator.

1. AMD Radeon RX 580 8 GB

Kortet har i langtid været en af de foretrukne grafikkort til mining, og når man kigger rundt i de danske webbutikker, melder mange af dem udsolgt på lige netop det her grafikkort. De gode ting ved dette kort er, at det har god køling og en rigtig god pris. I slutningen af sidste år var det kortet, der gav mest værdi for pengene. Vi skal ikke lang tid tilbage, før det kostede 2.599 kr. I dag kommer du af med 3.500-4.000 kr. for kortet, hvis du da kan finde et sted, der stadigvæk har det på lager.

Hashrate: 29 MH/s

Pris: 3.300 kr.

2. Nvidia Geforce GTX 1070

Kortet er Nvidias modsvar til RX 580. Traditionelt set har det være lidt dyrere end RX 580, men prisen er den samme nu, og kortet er lidt nemmere at få fat i end RX 580. Det er et godt afbalanceret kort, når man kigger på power kontra ydeevne.

Hashrate: 30 MH/s

Pris: 4.000 kr.

3. Nvidia Geforce GTX 1070 Ti

Når vi har kigget på GTX 1070, er det oplagt at gå til Ti udgaven. GTX 1070 Ti er et relativ nyt grafikkort, så der har ikke været så mange tests omkring det endnu, og nogle har også klaget over, at softwaren ikke helt er på plads. De fleste kilder er dog enige om, at forskellen ikke er så relevant fra det normale 1070, så hvis du har muligheden, så tag sådan et med mindre prisen er tæt på den samme. De ekstra CUDA cores, der er på Ti versionen, gør ikke rigtigt en forskel.

Hashrate: 30-31 MH/s

Pris: 4.500 kr.

4. AMD Radeon Vega 56

Folk havde høje håb for både Vega 56 og Vega 64 specielt til cryptomining, hvis vi tager udgangspunkt i et Vega 56, som skal konkurrere med GTX 1070 og 1070 Ti. Den største forskel er, at Vega kortet kræver meget mere strøm for at opnå en god performance, men heldigvis går det ikke så meget ud over performance, hvis du sætter kortet omkring 20-40% ned i strømforbrug. AMD arbejder i øjeblikket på nogle bedre drivers til cryptomining. Kunsten med det kort er at finde balancen i dit system mellem lavt strømforbrug og høj hashrate. Dog er det værd at notere, at kortet er en del dyrere end RX 580 og 1070 i strøm. I øvrigt er prisen også meget højere i skrivende stund (den 26. januar).

Hashrate: 30-38 MH/s

Pris: 5000 kr.

5. Geforce GTX 1080 Ti

Geforce GTX 1080 Ti outperformer det normale GTX 1080, så gå efter Ti versionen, hvis du skal vælge. Det er dyrere i drift end GTX 1070, dog er der set eksempler på folk, der har sat det til 75% power og stadig har fået en hashrate på 35.

Hashrate: 32-38 MH/s

Pris: 7300 kr.

Konklusion

Hvis det er muligt, så skal du prøve at få fat i RX 580 eller 1070, da de kort giver bedst performance til prisen, og 1070 er rigtig godt til at spare strøm. De to kort kan dog være meget svære at finde, så alternativerne er at kigge efter et Vega 56, GTX 1070 Ti eller GTX 1080 Ti.