Kalender ikon Opdateret den: 09/05/2022
Læsetid:  3 minutter Bog ikon

Kvindelige konsolgamere vandt frem under covid-19

Covid-19 har været en stor omvæltning for mange mennesker i verden. Vi blev hurtigt isoleret og tvunget til at være mere i vores hjem. Det har også betydet, at flere har tid til andre ting derhjemme, siden isolation og afstand har været et af de bedste værktøjer for at stoppe covid-19.

For mange af os har det givet os mere tid til de hobbyer, som kunne laves inden for husets rammer, men der har også været mange mennesker, som har måtte finde og udforske nye hobbyer. Mange har tyet mere til de digitale redskaber, som tv, konsoller og computere, hvor andre måske tager håndværk mere ind under huden. At spille spil på din spillekonsol er en fantastisk måde at slappe af efter en lang dag. Det er også en glimrende måde at holde dig selv beskæftiget, når du keder dig og ikke har andet at lave i løbet af en isolering.

Antallet af kvindelige konsolgamere mellem 25-34 år er femdoblet under Corona

Inden for gaming har der været en stor stigning i antallet af konsolgamere på tværs af køn og alder. Den mest signifikante stigning ser vi dog hos kvinder mellem 25 og 34 år. Her har der i 2020 været en stigning på over 400% i forhold til 2019 (Kilde: Danmarks Statistik). I 2019 sagde omkring 7.000 kvinder mellem 25 og 34 år, at de spillede konsol i løbet af 2. kvartal i 2019. Dette antal er steget til 37.000 i 2020!

Samtidig ser vi også en stigning i antallet af mænd mellem 45 og 54 år, som er begyndt at game på konsoller. Her har der været en stigning fra cirka 16.000 personer i 2019 til 44.000 i 2020. Alt i alt kan vi se, at den øgede fritid i hjemme har gjort, at folk har været mere tilbøjelige til at finde en spilkonsol frem eller at gå ud og investere i én, så de kunne bruge tiden derhjemme. Mange har brugt timerne online som et alternativ til at få det sociale samvær ind under huden, selvom man skulle sidde derhjemme.

Udstyr til Playstation, Xbox og Nintendo øger din spiloplevelse

For mange af de hjemsendte og isolerede danskere har spillekonsollerne været et godt redskab til at bruge tiden derhjemme. Generelt er antallet af gamere i det store billede ikke steget markant, men konsollerne har taget et stort opsving. Barrieren for at begynde at spille på konsol er også noget lavere, end at skulle til at investere i en bedre computer, headset, tastatur og mus.

Der er mange forskellige headset at vælge imellem, men hvad gør det ene headset bedre end det andet? Det bedste headset til dig er det, der passer til dine behov og dit budget. Det vigtigste at overveje er, hvilken slags spil du vil bruge det til. Nogle mennesker foretrækker måske en mere fordybende oplevelse, mens andre måske vil have et mere let headset med en justerbar hovedbøjle.

Når man spiller på konsol, kan man dog med fordel investere i et solidt gamer headset, så man kan spille uforstyrret i hjemme. Her får man bedre spiloplevelse generelt, samt man kan bedre udnytte lydene i de forskellige spil. På Compware.dk kan man finde et stort udvalg af headsets, samt sammenligne priserne blandt de førende forhandlere i Danmark.