Kalender ikon Opdateret den: 07/02/2022
Læsetid:  3 minutter Bog ikon

Sådan får du råd til den elektronik som du ønsker dig

Har du nogle ting som du rigtigt gerne vil eje i livet? Ting koster penge, og det kan måske være grunden til at du på nuværende tidspunkt ikke har netop de ting som du gerne vil have. Måske, drømmer du om at købe en ny computer, telefon, fjernsyn eller noget helt andet, men midlerne er der bare ikke lige nu. Mangler du tips til, hvordan du kan få råd til disse ting, så kan det være en fordel at læse med her.

 • 1 Lær at spare op
 • 2 Er et lån relevant?
 • 3 Har du allerede lån i forvejen?
 • 4 Køb din elektronik brugt
 • Lær at spare op

  Det kan være en hel kunst, sådan at mestre hvordan man kan spare op hver eneste måned. For nogle er det bare sværere end andre. Det kan der være flere grunde til, herunder indkomst og vaner. Hvis man gerne vil lære at spare op, så er der dog flere måder man kan gøre det på. For eksempel, giver det rigtigt god mening at lave budgetter. Man kan eksempelvis lave et budget for hvad man har af udgifter, og så et for uforudsete omkostninger og regninger. Derudover er et madbudget også en god idé. Man kan nemlig bruge mange penge på mad, hver måned, uden at man måske tænker over det. Det giver også god mening, at man handler en enkelt gang om ugen og jagter gode tilbud. Også selvom man måske skal i flere butikker. Lav en god gammeldags dosmerseddel, og forsøg så vidt muligt at holde dig til den.

  Er et lån relevant?

  For nogle mennesker giver det mening at tage et lån, hvis de mangler penge til noget bestemt. Hvis du overvejer dette, så kan du få lånetilbud fra førende banker med Lånio.dk. På den måde, kan du nemt sammenligne forskellige lånemuligheder med hinanden. Husk dog at tænke dig grundigt om, hvis du overvejer at tage et lån. Måske, er der andre måder, hvorpå du kan skaffe pengene til det som du drømmer om. For eksempel ved at spare op.

  Har du allerede lån i forvejen?

  Hvis du i forvejen har lån ved forskellige udbydere, så kan det være en idé at overveje at samle dine lån til et og samme sted. Dette kaldes for et samlelån. Du kan læse mere via denne undersøgelse af Danmarks billigste samlelån, hvis du tænker det har relevans for dig.

  Køb din elektronik brugt

  Elektronik kan være dyrt, når man skal købe det helt fra ny af. Der kan derfor være en del penge at spare ved at købe elektronik brugt. Mange mennesker sælger ud af gamle fjernsyn og mobiltelefoner, og de virker ofte ganske fint. Det er i hvert fald værd at undersøge, hvis du er på jagt efter nyt. Tjek eventuelt de sociale medier eller andre online markedspladser. Derudover er der også mange forhandlere af brugt elektronik nu til dags. De kommer ofte med lang retur- og refunderingsret. Refurb har blandt andet op til 2 års reklamationsret på alt deres brugte elektronik herunder deres brugte bærbare.