Se alle SteelSeries Rival mus i vores oversigt

Vi går igennem alle SteelSeries mus fra de helt nye Rival 650 og 710 til de ældre og små Rival 110. Find ud af, hvad der passer bedst til dig!

SteelSeries er kendt for at levere rigtig gode mus til en rigtig god pris. Det er deres Rival 310 et bevis på. Oversigten kommer til at gennemgå alle SteelSeries Rival mus + en enkelt Sensei mus, så du kan finde ud af hvilken mus, der passer bedst til dig, samt hvor du kan købe dem billigst. Udover det er vi også så heldige at have fået et interview med Jakob fra SteelSeries. Hvis du ved hvilken SteelSeries mus, du gerne vil have, og du leder efter den billigste pris.

Mest populære SteelSeries mus

Vi har været så heldige at få et interview med Tino Soelberg, Flemming Gyldenhammer og Jakob Wilhjelm fra SteelSeries. Vi spurgte dem om følgende:
Hvad deres tanker var omkring opfølgeren til den ikoniske Rival 310? Forskellen på Rival 710 og Rival 600? Hvad tankerne bag OLED displayed på Rival 710 var? Og hvilken mus de ville anbefale?

Vi lærte blandt andet at Rival rigtigt skulle have heddet “Mongoose”, da det er et afrikansk dyr der spiser slanger (Razer) og meget mere!

Hele interviewet kan findes her.

SteelSeries Rival 710

Lad os starte med den nyeste SteelSeries mus. Først kigger vi på SteelSeries’ Rival 710, som SteelSeries selv kalder ”the world’s most advanced gaming mouse”. Det er der god grund til. Det mest iøjnefaldende ved denne mus er, at den har et OLED-display, der viser dig ingame stats. Derudover giver den også vibrerende feedback, hvis du har low-health eller et ultimate klar.

Hvis vi kigger på selve hardwaren i musen, benytter den SteelSeries TrueMove3. Ifølge SteelSeries skulle det give 1 til 1 tracking. Når du flytter musen på musemåtten, flytter musen sig den samme afstand på skærmen uden acceleration og lag. Selve musen har op til 12000 CPI med 100 CPI-intervaller + en 350 IPS Sensor. En Genistreg er, at musen kommer med to kabler, så du selv kan prøve dig frem og finde det kabel, der passer bedst til dit setup. Musen har syv programmerbare knapper, som du gennem software kan justere, helt som du ønsker.

Designmæssigt er musen lavet både til claw og palm grip. De fleste dele på musen kan udskiftes, blandt andet sensor, kabel og cover.

SteelSeries Rival 650 og 600

Forskellen på SteelSeries Rival 650 og 600 er, at 650 er trådløs. Derfor er 650 også dyrere. Musen har fået meget anerkendelse. Tech Radar giver den titlen ”Best Mouse 2018”, mens Rockey Jump Ninja på Youtube placerer den på toppen af listen.

Rival 600 benytter Truemove3, som du kan læse mere om ovenfor. Udover det har de også tilføjet en ”Depth Sensor”. Det vil sige, du kan løfte musen, og den vil stadig registrere bevægelsen.

Musen vejer 96g, men kan komme op på 128g med de tilhørende otte vægtskiver på 4 gram hver, der følger med. Her har SteelSeries udviklet et unikt system, hvor du kan placere fire vægte på hver side af musen inde i midten, så det giver centralt vægt. Det betyder også, at der er 256 kombinationer. Det kan være en fordel, hvis du løfter musen lidt i den ene side, så kan du tage vægt på i den side. IGN har også udråbt dette system til det bedste vægtsystem til dato.

Udover det har den op til 12000 CPI med 100CPI intervaller, der starter på 100, med en IPS på 350+. Musen har ligesom 710’eren syv programmerbare knapper.

Den trådløse 650 har mange fede egenskaber. Den lader op på 15 min og holder til over 10 timers gaming. Udover det er den fri for lag med 1000 Hz, 1 ms. Den vejer dog som standard 121g, hvilket er en del mere end Rival 600.

Rival 500

Rival 500 er SteelSeries svar på en MMO-mus. Rival 500 har 15 knapper. Det er handy, hvis du skal bruge en masse keybindings. Et par af knapperne er ”flickdown”, som din tommelfinger ligger på. Du rykker dem så ved at presse din tommelfinger nedad. Musen har tactical alert, som vibrerer for advare dig om f.eks. lavt liv.

Musen giver mulighed på helt op til 16.000 CPI og har alt det, en mus skal have. Dog henvender musen sig til et nichesegment. De færreste har brug for 15 knapper på musen. Musen vejer også 129g, hvilket er meget for en mus, så det skal du være opmærksom på.

Rival 310 og Sensei 310

Rival 310 er ekstremt populær og har været det i meget lang tid. Den er genialt designet, har en enormt god sensor og er rigtig billig i forhold til funktionaliteten. Forskellen på Rival 310 og Sensei 310 er, at Sensei har en mere neutral form, som ofte bliver brugt af venstrehåndet gamere.

Rival 310 indeholder Truemove3 som de andre mus. Den har op til 12000 CPI, seks knapper og vejer 88 gram. Musen er et billigere alternativ til de lidt dyrere Rival 600 og Rival 710. Du får nogle flere ting med til de andre mus, men til prisen er det næsten umuligt at slå Rival 310.

SteelSeries Rival 110

Rival 110 er SteelSeries’ billigste og mindste mus. Den er lavet til folk, der foretrækker en lille mus, enten pga. deres grip eller pga. deres fingerstørrelse. Hvad er så forskellen på Rival 110 og f.eks. Rival 310?

• Formen på musen minder faktisk mest om en blanding af Sensei og Rival 310.

• Lidt dårligere sensor, der kun går op til 7300 CPI og 240 IPS. Hvis du er casual gamer, kan du nok ikke mærke forskel.

• Buttons: Den har 30M click mechanic switch, hvor de andre har 50-60M. Du vil nok være i stand til at mærke forskel.

• Materialerne er nok lidt mere plastikagtige på skates, siderne og knapperne.

Du får rigtig meget mus for pengene her. Dog ligger prisen ikke særlig langt fra en 310’er. 310’eren er en upgrade, der godt kan betale sig, med mindre du foretrækker en lille mus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *