SteelSeries Apex gaming tastatur oversigt

Vi har samlet en oversigt over alle SteelSeries tastaturer, hvor vi forklarer forskellen hurtigt og nemt, så du kan vælge det keyboard, der passer bedst til dig.

SteelSeries er bedst kendt for at lave mus og headsets. Det er også de produkter, de har lavet i længst tid. Men de laver også en serie af tastaturer til gaming, der hedder Apex. Med Apex prøver SteelSeries at udfordre opfattelsen af, hvordan et tastatur skal se ud. SteelSeries gør det f.eks. ved at ændre formen på ”space” og ved at have justerbare knapper over ”F”-tasterne.

SteelSeries APEX M750 (TKL)

Forskellen på Apex M750 og Apex M750 TKL er, at TKL-versionen ikke har numerisk tastatur og er lidt billigere. Det er helt klart en fordel, hvis du spiller FPS spil. Du har sikkert set mange professionelle CS-spillere, som sidder med deres keyboard skråt. De gør det for at få musen tættere på. Men da M750 TKL er under 40 cm bredt (mere præcist 370 mm), er problemet forhåbentligt løst fremover for rigtigt mange.

Apex M750 er det første keyboard med de mekaniske QX2 switches, som SteelSeries har udviklet i samarbejde med Gateron. De skulle minde meget om Cherry MX-red switches. Modtagelsen har været lidt blandet. Alle er dog enige om, at QX2 er gode til gaming. Men de er måske knap så gode til at skrive dine skoleopgaver på. Nogle kan rigtig godt lide, at knapperne er så følsomme, mens andre har problemer med at lade deres hånd hvile på tastaturet. Til sidst skulle de have et højere lydniveau end Cherry MX-red. Det er dog en smagssag hvilket mekanisk tastatur, du er til.

Keyboardet er lavet af specielt aluminium, som ellers bliver brugt til produkter, der skal være rigtig solide som f.eks. raketter, skibe osv. Så er du typen, der kaster med ting, kan dét alene være investeringen værd.

Med SteelSeries Engine kan du styre lyset på dit keyboard helt ned til hver enkelt knap.

SteelSeries Apex M500

M500 er ikke til salg ret mange steder og kommer næppe på lager igen efter lanceringen af de nye M750 keyboards. Men du kan stadig få fingrene i dem nogle steder. Og Apex M500 fortjener et par ord med på vejen.

• Cherry MX Red

• Blue LED

• 104 knapper + Anti ghosting

Det er lidt ærgerligt, at M500 kun har blåt LED, hvor de nyere versioner har alle forskellige farver. Til gengæld har M500 en stålplade nedenunder, derfor virker det meget robust.

SteelSeries Apex 150

Apex 150 er et billigt keyboard fra SteelSeries, det benytter SteelSeries Quick Tension gaming switches. Det er en membran switch, som er udviklet til at holde længere og give en god ”key feel”. Keyboardet har i øvrigt ”anti spill”. Taber du lidt vand på det, sker der ikke det store. Keyboardet har anti-ghosting. Du kan holde op til 24 knapper nede samtidigt. Apex 150 har selvfølgelig noget RGB-lys, hvis du har glemt, hvor dine taster sidder.

Alt i alt er Apex 150 et meget solidt keyboard med et par ekstra cool funktioner og enkelt design, som du får til en relativt lav pris.

SteelSeries Apex 100

Apex 100 minder meget om Apex 150. Det kan dog ikke fås så mange steder herhjemme mere. Mange nye keyboards minder lidt om hinanden, de har alt, hvad man skal bruge, og lidt til. Hvilket også er tilfældet med Apex 100.

• Membran switches i god kvalitet (Quick Tension)

• LED (dog kun i blå)

• Anti Ghosting

Apex 100 er en lidt dårligere version af Apex 150, med mindre RGB-muligheder. Priserne minder meget om hinanden. Det er mindre end en 50’er, der gør forskellen, så vi anbefaler, at du køber Apex 150.

Vi har ikke gennemgået Apex 300 og Apex 800. Begge keyboards er mere eller mindre blevet udfaset og næsten umulige at finde i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *