SteelSeries headset overblik

Compware har lavet en oversigt der gennemgår alle SteelSeries headsets, inklusiv det nye Arctis Pro. Få inspiration til dit næste headset her.

Hos Compware.dk har vi sat fokus på danske SteelSeries! Du kender formentlig allerede SteelSeries. Det danske firma startede i 2001 og har lige siden starten haft fokus på e-sport og gaming. I denne artikel sætter vi fokus på deres headsets. Vi går de forskellige headsets igennem, så du kan vurdere hvilket headset, der passer bedst til dig. I den forbindelse har vi stillet Jakob fra SteelSeries et par spørgsmål omkring deres Arctic headsets. Du kan læse noget af interviewet nedenfor. Faze Clan, North og Evil Geniuses er blandt de professionelle esports hold, som benytter SteelSeries.

Mest populære SteelSeries headsets

Kommer snart!

Interview med SteelSeries

Vi har været så heldige at snakke med Tino Soelberg, Flemming Gyldenhammer og Jakob Wilhjelm Poulsen fra SteelSeries, hvor vi spurgte dem om hvilket SteelSeries headset de ville anbefale? Hvorfor de gik væk fra Sibiria-serien, samt hvad tankerne bag de nye Arctis-headset har været.

Læs hele SteelSeries interviewet her.

Arctis Pro Wireless

Lad os starte med toppen af SteelSeries headsets nemlig Arctis Pro Wireless. Headsettet virker til PS4 og PC. SteelSeries har formået at presse frekvensen op på 10-40.000 Hz, det er næsten det dobbelte af de fleste andre headsets. Der følger en base station med, hvor du kan styre din lyd helt perfekt uden for meget besvær. Det smarte med en base station er, at den også kan lade dit headset op. Arctis Pro wireless kommer dog med to batterier, så du i princippet aldrig behøver at vente på, at dit headset skal lades op. Batterierne er magnetiske og kan udskiftes med én hånd.

Arctis er også et af de første headsets, som har DTS Headphone:X 2.0. Det er det nyeste surround sound til headsets, som giver bedre lyd og bas.

Headsettet er det dyreste fra SteelSeries. Det forstår man godt. At producere et headset med komfort, der samtidigt skubber teknologien, er ikke helt billigt.

Fordele: Lossless 2.4G, DTS Headphone:X 2.0, to batterier og 10-40.000 Hz.

Ulemper: Headsettet virker ikke til Xbox.

Arctis Pro + GameDAC

Arctis Pro kommer både i en version med GameDAC og en version uden. Begge versioner benytter kabel og er en del billigere end Arctis pro wireless, men ellers er der ikke ret stor forskel på dem. Headsettet bliver billigere, hvis du vælger versionen uden GameDAC. En DAC er en Digital-to-Analog Converter. Det betyder, at du i dette tilfælde får 96 kHz/24 bit audio. Det er ikke muligt at opnå den kvalitet i audio over en normal USB eller analog forbindelse. Derfor er Arctis Pro det første gaming audio system til at få en Hi-Res Audio (High Resolution) mærkning. På normalt dansk betyder det, at lyden i headsettet er bedre end den lyd, som fx Spotify har (16-bit). Heldigvis får du de fleste steder et gratis TIDAL abonnement med, når du køber headsettet, så du kan høre musikstreaming i Lossless audio og få det optimale ud af dine Arctis Pro.

Fordele: Lossless audio, 10-40.000 Hz, Headphone:X 2.0

Ulemper: Ingen (Nogle ville argumentere for prisen stadig er lidt høj, men slet ikke forhold til det, man får).

Arctis 7

Arctis 7 var topmodellen, inden SteelSeries overgik sig selv med de nye Arctis Pro headset. I 2017 vandt Arctis 7 samtlige priser i branchen herunder ”Best overall gaming headset” hos Tom’s guide. I forbindelse med lanceringen af de nye headsets har SteelSeries også skabt en 2019 version af det gode gamle Arctis 7.

Arctis 7 har Lossless 2,4G, Wireless (forbindelse til USB og analog), DTS headphone: X 2.0. Ligesom det normale Arctis Pro uden gameDAC har Arctis 7 også Chatmix. Det er en funktion på headsettet, der lader dig skrue op og ned for lyden på alle kilder, så du selv kan skabe den perfekte balance mellem dine venner på discord og lyden i dit spil.

Den største forskel på Arctis 7 og Pro serien er, at Arctis 7 ”kun” har 20-20.000 Hz, hvilket er helt normalt for alle andre headsets end de nye fra SteelSeries. Udover det er prisen også en del lavere på Arctis 7.

Arctis 5

Arctis 5 er også blevet opdateret til en 2019 version. Headsettet har fået bedre mikrofon og generelt bedre lyd. Arctis 5 har samme specifikationer som Arctis 7. Forskellen er, at 5’eren med kabel, mens 7’eren er trådløs. Arctis 5 er et rigtigt godt køb til prisen, da det drager fordel af SteelSeries Engine, samt deres teknologi fra deres top headsets.

Arctis 3 (+Bluetooth)

Der er to versioner af Arctis 3: det billige med kabel og det lidt dyrere med Bluetooth. Arctis 3 er det billigste headset i SteelSeries linjen. Det drager stadig fordel af teknologien fra de andre headsets. De største forskelle er dog, at Arctis 3 kun kan forbindes analogt (+ Bluetooth) og ikke med USB, samt at mikrofonen ikke benytter den nyeste DTS teknologi. I øvrigt har headsettet heller ikke ChatMix eller RGB-styring. Hvis Arctis 5 er på tilbud, kan prisforskellen mellem 3’eren og 5’eren være til at overse. Falder du over et godt tilbud, så vil vi stærkt anbefale dig at kigge på 5’ren.

En tanke om “SteelSeries headset overblik

  1. Pingback: Steelseries interview-om Arctis og Rival-serien – compare hardware

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *