Steelseries interview-om Arctis og Rival-serien

Compware har interviewet Tino, Flemming og Jakob fra SteelSeries, omkring tankerne bag Arctis og Rival, og vi lærte selv en ting eller to vi ikke vidste i forvejen.

Spørgsmålene er besvaret i fællesskab af:

Tino Soelberg – CTO/VP Products

Flemming Gyldenhammer – Sales Director Emerging Markets

Jakob Wilhjelm Poulsen – PR & Community Coordinator EMEA

Hej Jakob, Flemming og Tino hvad var tankerne bag at gå fra det meget velkendte Sibiria headset til Arctis-serien?

Vores Siberia headset blev designet helt tilbage i 2004 og på trods af dets popularitet følte vi at det var begyndt at miste sin form faktor. Med andre ord, det var på tide at bringe gaming headset design og æstestik op på et helt nyt niveau. I takt med at gamere også begyndte at gå op i street cred og fashion, måtte vi opnå et design der kunne fungere både ved gamerstationen og på gaden. Det stod klart for os at vi kunne skabe en række produkter der ville passe bedre til gamerens livsstil fremfor udelukkende at være beregnet til gaming. Man kan vel sige at det blev en slags modernisering af os selv, hvor vi forsøgte at møde gamerens behov i et krydsfelt af nordisk design og gaming funktionalitet.

Hvis du vil læse mere om SteelSeries nye Arctis serie, så tjek vores SteelSeries headset overblik artikel ud.

Arctis-serien har vundet en del forskellige priser rundt omkring, hvad var det vigtigste for jer da i designede dem?

Som tidligere nævnt, handlede det om at skabe et produkt der kunne bruges i flere forskellige sammenhænge og ikke blot til gaming. Et headset der var fashionabelt uden at være for smart og bulky, som kunne bruges på gaden når man gik og hørte musik eller browsede YouTube eller Twitch. Et headset hvor mikrofonen kunne trækkes væk, så den ikke hang og dinglede, men som samtidig kunne trækkes let og elegant frem så snart den skulle bruges igen til at spille og kommunikere. Et headset med lydkomponenter der kunne afspille hifi lyd både til spil og musik, og som kunne fungere trådløst via din mobil eller tablet med bluetooth. Et headset med høj funktionalitet til et mid-range prispunkt, som har et sleek skandinavisk look. Det var tankerne bag arctis, og det føler vi helt bestemt at vi har opnået – hvilket også afspejler sig i de mange flotte priser som headset-linjen har vundet!

Hvilket SteelSeries Arctis headset ville du anbefale til den ”normale teenage gamer”, der måske mangler et julegaveønske?

Det fede ved vores Arctis-linje er at den tilbyder en forholdsvis bred række af headsets til vidt forskellige prispunkter, men med nøjagtig den samme lydkvalitet. Det afhænger derfor enormt meget af gamerens behov og foretrukkende spil, da Arctis 3, 5 og 7 hver især tilbyder nogle forskellige fede features.
Hvis du bare vil have et kablet headset med god lyd, uden for mange dikkedarer, så skal du gå efter et Arctis 3. Hvis du er glad for at spille multiplayer og gerne vil have muligheden for at balancere lydniveauerne mellem henholdsvis dine venner på discord og din ingame spil-lyd, så er Arctis 5 det perfekte headset tl dig. Hvis du gerne vil have alt det ovenstående, men også gerne vil have muligheden for at køre trådløst, så skal du have Arctis 7. Hvis du er en mobile gamer eller spiller meget konsol, så er Arctis 3 Bluetooth det foretrukkende valg.

Lad os snakke om Jeres ikoniske Rival 310, hvad var det vigtigste at designe med i jeres nye serie?

Det startede faktisk helt tilbage med Rival 300, som er forgængeren til Rival 310. Grundet stor konkurrence fra Razer, med deres Deathadder mus der væltede markedet, følte vi os nødsaget til at lave et produkt der kunne vælte dem af tronen. Vi måtte slå dem på alle parametre: design, ergonomi, funktionalitet og pris. I vores salgsafdeling blev der talt om at kalde musen for ”Mongoose”, da det er et afrikansk dyr der spiser slanger (aka. vi ville spise razer levende). Dog mødte salgsafdelignen modstand fra vores marketingsafdeling, der vurderede at det var lige lovligt aggressivt at gå ud og starte en krig med Razer. De kom derfor på at kalde musen for Rival, da det skulle ses som en direkte rival til Razers Deathadder.

Så vi designede rival 300 og senere 310 der i den grad blev en milepæl for vores muse portfølje. Det var et klart svar til de mest populære mus på markedet med en meget markant form og et ønske om simplicitet og performance. Denne type produkter har vi stadig, men vores portfølje er hele tiden under udvikling og nogle af de seneste skud på stammen er Rival 600, 650 og 710 der henvender sig til en lidt anden type gamer – måske den samme gamer, men på et lidt andet tidspunkt i deres liv.

Rival 600 er et helt andet produkt en de tidligere rival 300 og 310. Musen har to dedikerede sensorer til henholdsvis tracking og lift-off detection. Dens præcise TrueMove 1-to-1 tracking system er udviklet til at registrere alle gamerens bevægelser med musen og overføre dem direkte til spillet. Samtidig har den lift-off detection sensoren, som konstant måler afstanden mellem mus og mussemåtte. Denne bruges til at ”slukke” den primære sensorer, så snart musen bevæger sig for meget over mussemåttens overflade, hvilket gør at musen kun registrerer de bevægelser gameren rent faktisk foretager sig når musen er på mussemåtten. Ingen støj – ingen udforudsigelige udslag.

For nyligt lancerede vi så den trådløse udgave af rival 600 – kaldet rival 650. Musen giver dig nøjagtig samme præcision og lift-off detection som Rival 600, men nu fås den bare i en trådlæs udgave med 24 timers batterilevetid og 15mins lynopladning. Trådløse mus har i længere tid mødt modstand fra gaming communitiet, men nu har vi lavet en mus der sætter alle kritikkerne til vægs. Med det stærke trådløse og lagfree signal med en latenstid på under 1ms vil du simpelthen ikke kunne mærke forskel!

Læs også vores oversigt over alle SteelSeries Rival mus eller se vores kategori med Steelseries mus

Hvordan vil du beskrive forskellen på Rival 710 og Rival 600?

Nu har vi talt en del omkring rival 600 og 650, så vi vil hellere fortælle lidt omkring rival 710. Med Rival 710 får du den ældste storebror til Rival 310, der giver dig alt det lir en rival 310 ikke har + lidt ekstra. Rival 710 er et meget teknisk og velfunderet produkt der har en række fordele som f.eks. mulighed for at konfigurere dine spilindstillinger uden brug af software. Dette muliggøres gennem dens OLED-display, der kan vise dig en lang række af informationer, som eksempelvis din CPI, K/D ratio i CS:GO eller en animeret GIF du selv vælger. Derudover er musen også fremtidssikret, da sensor-modulet kan skrues af og på, hvilket giver dig muligheden for at koble et nyt modul på i fremtiden når en ny teknologi bliver tilgængelig. Bottom line, Rival 710 er vores nuværende flagskibsmodel indenfor mus, da den tilbyder alt det en hardcore gamer har brug for, med mulighed for at designe og konfigurere den præcis til gamerens behov og stil.

Hvad er tankerne bag et OLED screen på Rival 710?

Man kan også spørge sig selv, hvorfor skal der være RGB lys i en mus? Det gør dig jo ikke nødvendigvis til en bedre gamer. Vi tror det handler om appeal, lir og lifestyle, som er højt på mange gameres prioritetsliste i dag når de handler efter nyt gear. Du kan sammenligne det lidt med den måde som skateboardere har en ret unik kultur og lifestyle. Vi mener også at gamere idag er begyndt at blive en livstil, så hvorfor ikke lege lidt med? På vores Rival 710 kommer der ikke bare en god sensor og god ergonomi. Med rival 710 kan du, tilpasse, designe og customize den på alle mulige sjove måder og derfor mente vi også at den skulle have en OLED skærm. Det er bestemt ikke en nødvendighed hos alle gamere, men det giver dig nogle muligheder som andre mus ikke gør.

Hvilken SteelSeries mus vil du anbefale til den normale gamer der spiller FPS?

Til den klassiske FPS spiller vil vi nok anbefale en Rival 310 eller Sensei 310, alt efter om du er højre- eller venstrehåndet. Den er let, har en god ergonomi og sensor og så opfylder den mange af de krav som en FPS spiller har til en mus. Hvis du går lidt mere op i performance, vægtsystemer og RGB-konfigurering, så vil vi anbefale Rival 600 eller 650, alt efter om du vil have en mus med kabel eller i trådløs udgave.

About SteelSeries

SteelSeries is a leader in gaming peripherals focused on quality, innovation and functionality, and the fastest growing major PC gaming headset brand in the US. Founded in 2001, SteelSeries improves performance through first-to-market innovations and technologies that enable gamers to play harder, train longer, and rise to the challenge. SteelSeries is a pioneer supporter of competitive gaming tournaments and eSports and connects gamers to each other, fostering a sense of community and purpose. SteelSeries’ team of professional and gaming enthusiasts help design and craft every single accessory and are the driving force behind the company.

To learn more about SteelSeries’ products and esports partnerships, visit http://SteelSeries.com or follow us on social media for the latest updates at http://facebook.com/steelseries and be a part of the conversation on Twitter @SteelSeries.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *